יש לכם אגסים במקרר? זה הזמן להכין מהם עוגה לשבת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גלאט של אגסים ותמרים עם פקאן גרוס
צילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

כחמשת אלפים זני אגסים קיימים בעולם ועל אף שבמקור מדובר בכלל בפרי קיץ, הוא מצוי אצלנו בשפע בכל השנה ובדרך מסוימת, אולי בגלל התחרות הקלושה מול שאר פירות החורף והתחרות הקשה עם פירות הקיץ - הוא בולט לטובה דווקא בעונה הקרה. וכשאנחנו אומרים לטובה, אנחנו מתכוונים לעוגות.

לא יהיה זה שגוי לומר שכל מתכון טוב לעוגה עם תפוחים יעבוד היטב גם עם אגסים, הם מתפקדים מצוין כתחליפים אחד של השני. אך אם יש שטח שבו לאגס יתרון ניכר על התפוח, הרי זה דווקא בשילוב שלו עם חומרי גלם אחרים. למשל שקדים. שילוב של אגסים עם קרם או עם בצק שקדים, הוליד כבר כמה קינוחים אייקוניים ונדמה שבזוגיות הזו כל אחד מהצדדים יוצא מאופק יותר ומעודן.

השילוב המוצלח השני של אגסים הוא עם יינות, אדומים בעיקר. במקרים כאלה ידו של האגס על העליונה והשילוב עם היין עובד טוב יותר ומחזק את טעמיו. בקיצור, חליטת האגס ביין ותבלינים כמו קינמון וציפורן - היא הדבר.

לכבוד סוף השבוע שבפתח, הגיע הזמן לקלף אגסים, לטבול בקצת יין ולבשל אותם או פשוט להשקיע בהכנת גאלט, לשטח פאי או לבחוש לעוגה בחושה. הנה כל העוגות והקינוחים שאפשר להכין עם אגסים וכדאי להתחיל זאת כבר בסוף השבוע הקרוב.

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ