מתכונים עם עגבניות לסוף שבוע בקיץ

העגבניות עכשיו בשיאן וזה הזמן להכין מהן רטבים מעולים, מרקים קרים, מאפים ותבשילים שיתאימו בדיוק למזג האוויר שבחוץ

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק עגבניות קר
רותם מימון

האפשרות למצוא עגבניות בשוק במשך כל השנה, השכיחה מאיתנו את העובדה שעונתן היא הקיץ והן ממש עכשיו בשיאן, כפי שהוא היה אמור להיות. אז מה להכין מהם בסוף שבוע חם מדי? נתחיל במתכון הכי בסיסי שיש למרקים קרים (ואף אחד מהם אינו גספצ'ו), נמשיך לרוטב עגבניות שיכול להתאים הן לפסטה, הן לפיצה או אפילו בסיס לשקשוקה, נעבור בדרך על פני שילוב העגבניות בסלטים עם הסלט הקלאסי של יונתן רושפלד שהגיש בעבר במסעדת הרברט סמואל ונעבור אל מאפים מפתיעים, דגים ובשתי מנות פסטה, כביכול פשוטות, כשאחת מהן בהשראת השפית האיטלקייה מרצ'לה חזן עם רוטב גאוני בפשטותו. נקנח עם הגרסה של נירה רוסו למוסקה, שחורגת מהכללים היווניים וזה עדיין משובח וטעים. נסו את זה בבית.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ