שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

כל הדרכים להכין פיצה ביתית

מהבצק הבסיסי ועד הגרסה למרגריטה של אייל שני, מפיצה טורטייה מהירה ועד הגרסה הביתית לפיצה רומאית: מבלי להתחייב למקור האיטלקי, זה הזמן ללמוד להכין פיצה בבית

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פיצה - גרסת השאריות מאתמול. הקפיד על איכות הקמח, המים והתנור
פיצה - גרסת השאריות מאתמול. הקפיד על איכות הקמח, המים והתנור צילום: דן פרץ

אייל שני אמר כבר פעם שגדולתה של פיצה היא בשילוב השמיימי של שלושת מרכיביה העיקריים, שמגיעים לשיאם המשותף בתנור לוהט: בצק, רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה. תכל'ס, לא ברור למה הרבה בשלנים ביתיים, אפילו מנוסים ביותר, חוזרים עם זנב בין הרגליים כשמדובר בהכנת פיצה. יכול להיות שהתוצאה לא תצא אחת לאחת כמו בפיצרייה, אבל למה לא נסות זאת לבד? לצורך כך אספנו מתכונים לפיצה ביתית, החל מהבסיס - הבצק, רוטב והתוספות ועד לגרסה של שיקגו לפאי פיצה, מהגרסה של אייל שני ועד הגרסה הסיצילאנית. כך או אחרת, יכול להיות שהאיטלקים היו מתעלפים אל מול חלק מהמתכונים שהתרחקו מאוד מהמקור, אבל לגרסה הביתית זה יותר ממספק. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ