מתכונים לסלטים תאילנדיים בדיוק לקיץ

במזג האוויר החם והלח שמשתולל פה, נדמה שאין אוכל מתאים יותר מסלטים תאילנדיים. הנה כל הרעיונות

רותם מימון
סלט פפאיה
צילום: לימור לניאדו תירו
רותם מימון

בעיניים ישראליות כשלנו, על אף שפע הירקות ועשבי התיבול שיש לנו, המטבח התאילנדי נראה כמי ששם אותנו בכיס הקטן. כך או אחרת, בהשוואה אלינו או בפני עצמו - הוא מהעשירים הן בעשבי תיבול וירקות, הן במחיות ובתבלינים, וכמי שעליו להתמודד עם חום רוב ימות השנה, נמצא בו לא מעט וריאציות למה שאנחנו קוראים סלטים. במזג האוויר החם והלח שמשתולל פה, נדמה שאין אוכל מתאים יותר מזה. אם מוסיפים לזה את העובדה שאת מרבית חומרי הגלם כבר אפשר להשיג כאן (על האיכות אנחנו לא מתחייבים), מדובר בארוחה קיצית מושלמת. העיקרון הקבוע בסלטים התאילנדיים הוא איזונים ומרקמים - מעט מתיקות ומעט מליחות, קצת חמיצות וקצת חריפות. הרמוניה. נשמע בדיוק כמו מה שצריך השבוע. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ