14 מתכונים טבעוניים עם קינואה

מקרקרים ועד תבשילים, בסלטים או בממולאים: 14 רעיונות לשימוש יעיל בקינואה ששוכבת לכם במזווה

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דלעת ערמונים עם סלט קינואה
דלעת ערמונים עם סלט קינואהצילום: דרימסטיים

לא בכדי הקינואה נהפכה ליקירתם של הצמחונים והטבעונים, וזאת כיוון שהיא אחד המקורות המרכזיים מן הצומח שמכילים את כל חומצות האמינו החיוניות, נוסף לכמויות נאות של מגנזיום, ברזל, סידן ואשלגן. אבל מעבר לכל יתרונות אלה, אפשר לגוון איתה מתכונים שדורשים מכם בורגול, אורז או אפילו קוסקוס. בארץ אפשר למצוא כיום לפחות שלושה סוגי קינואה, שלכל אחד מהם יתרונות שונים בעת הבישול, אך אם אתם נמנים עם מי שלא אוהב קינואה במרקם דייסתי - לכו על קינואה שחורה, או טגנו קלות את הקינואה לפני השימוש. ובמדור הפעם בחרנו את הקינואה במגוון רחב של מתכונים: מקרקרים ועד תבשילים, וכמובן בשלל סלטים. נדמה שבמסגרת מנות הקיץ הקלילות שלנו - לא חובה להיות צמחוני או טבעוני כדי ליהנות מהקינואה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ