עם בקר או עם סלמון, סלק או קישוא: כל הדרכים להכין קרפצ'יו - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עם בקר או עם סלמון, סלק או קישוא: כל הדרכים להכין קרפצ'יו

לכתבה
קרפצ'יו קלאסי. על בשר קפוא אין מה לדברדן פרץ

הקרפצ'יו נהפך לשם קוד לחיתוך דק של חומר גלם נא - החל מבשר, דרך דגים ועד לירקות ופירות. הקרפצ'יו חרג מזמן מגבולות המסעדות האיטלקיות, כך שהיום הוא מנה ראשונה קלאסית, אפילו בית. כך תעשו אותו נכון

תגובות

על אף שהקרפצ'יו נחשב למנה איטלקית קלאסית, ההיסטוריה שלו קצרה להפתיע. רק במחצית המאה שעברה הומצאה המנה, אמנם באיטליה, על ידי השף ג'וזפה צ'יפאני מוונציה שנדרש להמציא את הגרסה הבשרית לקרודו האיטלקי, ומשהצליח הפך אותה לרכיב בלתי נדלה במחלקות האנטי פסטי. מאז עברו הרבה נתחים במסעדות האיטלקיות, והקרפצ'יו זלג מזמן מגבולות ארץ המגף והתנחל באגפי הביסטרו. כיום אפשר למצוא לו לא מעט גרסאות שהמשותף להן הוא שיטת החיתוך הדקיקה - בין אם בבשר או בדג ובשנים האחרונות גם בלא מעט ירקות כמו סלק, קולרבי ואפילו עגבנייה. בלי קשר למזג האוויר, נראה שאין זמן טוב מעכשיו להכין בבית קרפצ'יו וכך תעשו את זה נכון.
רוצים לקבל את המתכונים הנבחרים אל המייל שלכם? הצטרפו לדיוור היומי

על אף שהקרפצ'יו נחשב למנה איטלקית קלאסית, ההיסטוריה שלו קצרה להפתיע. רק במחצית המאה שעברה הומצאה המנה, אמנם באיטליה, על ידי השף ג'וזפה צ'יפאני מוונציה שנדרש להמציא את הגרסה הבשרית לקרודו האיטלקי, ומשהצליח הפך אותה לרכיב בלתי נדלה במחלקות האנטי פסטי. מאז עברו הרבה נתחים במסעדות האיטלקיות, והקרפצ'יו זלג מזמן מגבולות ארץ המגף והתנחל באגפי הביסטרו. כיום אפשר למצוא לו לא מעט גרסאות שהמשותף להן הוא שיטת החיתוך הדקיקה - בין אם בבשר או בדג ובשנים האחרונות גם בלא מעט ירקות כמו סלק, קולרבי ואפילו עגבנייה. בלי קשר למזג האוויר, נראה שאין זמן טוב מעכשיו להכין בבית קרפצ'יו וכך תעשו את זה נכון.
רוצים לקבל את המתכונים הנבחרים אל המייל שלכם? הצטרפו לדיוור היומי

קרפצ'יו קלאסי. על בשר קפוא אין מה לדבר

איך באמת מכינים קרפצ'יו?

הדיי עפאים
קרפצ'יו קולרבי של מסעדת אלומה

קרפצ'יו קולרבי של ביסטרו אלומה

שף עלאא סויטאת
קרודו דג ים

קרפצ'יו דג ים מסעיר

אליאב גולדנברג, שף אורח

קרפצ'יו סלמון בחמש דקות עבודה

אורה קורן
פיצה דלעת

קרפצ'יו דלעת על פיצה טבעונית

רחל טלשיר

מתכון: קרפצ'ו של טונה וירקות מהגריל

הארץ
קרפצ'יו סלק שרוף של אייל שני

קרפצ'יו סלק של אייל שני

מירי חנוך ואייל שני
קרפצ'יו קישואים וזיתים

קרפצ'יו קישואים עם מוצרלה וקלמטה

לימור לניאדו תירוש
קרפצ'יו ערמונים

קרפצ'יו בקר וערמונים מסוכרים

אביב משה
סלט קרפצ'יו פילה בקר

סלט קרפצ'יו פילה בקר

אלעד לוי ונדב נצר, שפים אורחים

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות