מתכונים ללחמניות ביתיות שלא תוכלו להפסיק לנשנש

משובחת ככל שתהיה, אף לחמנייה שתקנו בסופר, אינה עולה על אחת כזאת שתכינו לבד. מהקלה אל המורכבת, מהמלוחה אל המתוקה: מתכונים ללחמניות ביתיות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בתמונה רואים מגש לחמניות שזה עתה יצאו מהתנור
הלחמניות רגע אחרי: שינוי קטן במתכון עם הוספת קמח מלאצילום: מתן שופן
רותם מימון

סוף שבוע שנפתח עם ריח של אפייה בבית, לא יכול להיות דבר רע, אפילו בסגר הכללי שכולנו שורים בו. אפשר לקרוא לזה גם נחמה קטנה. אצלנו, או יותר נכון - בבית ההורים, הלילה שבין חמישי לשישי מוקדש באופן קבוע לאפיית לחמניות ביתיות. לא משנה באיזו עונה או רגע בשנה, אם בזמן הלימודים או בחופש, אם גשום בחוץ או שרבי, עם אותו מתכון קבוע שרץ שנים במשפחה, מדובר בליל האפייה הגדול. בשישי בבוקר, מסוחררים מהריח היינו מאבדים את יכולת האיפוק ועסקנו בחיסול ממוקד של לחם הבית. עם גבינות או עם קציצות ואפילו כך סתם ריקות, עד שעות הצהריים לא נותר מהן זכר. מאז, כבר קשה לחזור לאחור אחרי שטעמת לחמניות שהכנת בעצמך והן קלות וטעימות בצורה שערורייתית.תזכורת לחלות שלמדנו לאפות כבר בשבוע שעבר.

יש משהו באפייה הביתית שלא רק עולה בעשרות מונים על כל לחמנייה משובחת שתקנו בסופר, אלא גם מכניסה איזשהו שקט פנימי. ממש כך. ערבוב החומרים, הלישה וההמתנה, הם גם שיעור שמתאים במיוחד לתקופה הזאת. לכבוד סוף השבוע שבפתח אספנו את מתכוני הלחמניות האהובים עלינו במיוחד. כרגיל בחרנו לנוע מהקל אל הכבד, מהמלוח אל המתוק. רוצו להכין ואל תשכחו לספר איך היה. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ