מסושי ועד ראמן: מתכונים שיביאו את יפן אליכם הביתה

במקום לנסוע לטוקיו - כך תכינו בבית סלטים קרים, טמפורה, שיפודים יפניים, סושי וגם ראמן

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ראמן עוף של אהרוני
ראמן עוף של אהרוניצילום: שי נייבורג

כולם נוסעים לטוקיו. יכול להיות שזה בגלל העובדה שכבר לא מאוד מסובך להגיע ליפן, יותר ויותר אנשים נוסעים פתאום לטוקיו. וכשהם חוזרים? הם מדברים בשבחי המטבח היפנים כמאוהבים. מיד אחר כך הם יוסיפו ויגידו: "בארץ לא יודעים להכין סושי". ומיד אחר כך הם יוסיפו ויאמרו: "אבל המטבח היפני הוא כל כך הרבה יותר מסושי" והפעם הם צודקים. אמנם בשנים האחרונות יחד עם צונאמי של מסעדות יפניות שהכה בארץ, הקהל הישראלי התחיל לגלות שבאמת יש חיים אחרי הסושי. הראמן הפך כאן לדייר קבע, כמו גם אטריות הסובה והיקיטורי. מעבר לזה - זמינותם של חומר גלם יפניים הפכו גם את הבישול לפשוט יותר. אז הנה, במקום לטוס לטוקיו - כמה מתכונים נבחרים בהשראת ארץ השמש העולה. למדורים קודמים של 10 מתכונים ביום

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ