מתכונים חריפים שיגרמו לכם להזיע - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים חריפים שיגרמו לכם להזיע

לכתבה
דודו בכר

חם לכם? זה הזמן לנצל את הפלפלים החריפים הטריים שיש עכשיו בשוק ולהכין מהם מתכונים שיבעירו לכם את הפה

3תגובות

מי שרכש לאחרונה פלפלים ירוקים חריפים, גילה שגם הקיץ הנוכחי מדובר ברוצחים קטנים. פתאום המטבוחה של יום שישי הפכה מעוקצנית וחמודה לאגרסיבית והפסטה לבועטת. סוף סוף. כי בניגוד למה שנהוג לחשוב אין פה ממש אוכל חריף. אנחנו אוהבים מאוד מנות עוקצניות ופה ושם איזו יציאה חריפה, אבל באופן עקרוני אפשר לומר שהפיקנטיות היא הפרשנות החדשה לחריף. אם מסתכלים על מפת העולם אפשר לראות שאחד הדברים המשותפים למדינות החמות הוא מאכלים פיקנטיים עד חריפים מאוד וזה לא ממש מפתיע – החריף מעודד הזעה ומצנן את הגוף. מניסיון – הוא גם טוב לחילוף החומרים על אף שהוא פותח את התיאבון ועושה חשק לעוד. באופן כללי פלפלים ירוקים חריפים טריים יותר שפיציים בקיץ מאשר בחורף, ושנה שחונה גורמת לפלפלים לוהטים בפה עוד יותר. כיוון שהחריף נוטה להשתלט על טעמים אחרים, אספנו הפעם מתכונים שמציגים את כל קשת החריפות - מהעדין עדין של הפדרון ועד הסטירה המצלצלת במנות האסיאתיות. כמובן שחריפות היא בעיני המתבונן ודין פפריקה אינו דין סיראצ'ה, אבל בכל מתכון פה אפשר וכדאי לשחק עם מד החריפות כפי שאתם אוהבים. לכו תזיעו, זה בריא. למדורים קודמים של 10 מתכונים ביום

מי שרכש לאחרונה פלפלים ירוקים חריפים, גילה שגם הקיץ הנוכחי מדובר ברוצחים קטנים. פתאום המטבוחה של יום שישי הפכה מעוקצנית וחמודה לאגרסיבית והפסטה לבועטת. סוף סוף. כי בניגוד למה שנהוג לחשוב אין פה ממש אוכל חריף. אנחנו אוהבים מאוד מנות עוקצניות ופה ושם איזו יציאה חריפה, אבל באופן עקרוני אפשר לומר שהפיקנטיות היא הפרשנות החדשה לחריף. אם מסתכלים על מפת העולם אפשר לראות שאחד הדברים המשותפים למדינות החמות הוא מאכלים פיקנטיים עד חריפים מאוד וזה לא ממש מפתיע – החריף מעודד הזעה ומצנן את הגוף. מניסיון – הוא גם טוב לחילוף החומרים על אף שהוא פותח את התיאבון ועושה חשק לעוד. באופן כללי פלפלים ירוקים חריפים טריים יותר שפיציים בקיץ מאשר בחורף, ושנה שחונה גורמת לפלפלים לוהטים בפה עוד יותר. כיוון שהחריף נוטה להשתלט על טעמים אחרים, אספנו הפעם מתכונים שמציגים את כל קשת החריפות - מהעדין עדין של הפדרון ועד הסטירה המצלצלת במנות האסיאתיות. כמובן שחריפות היא בעיני המתבונן ודין פפריקה אינו דין סיראצ'ה, אבל בכל מתכון פה אפשר וכדאי לשחק עם מד החריפות כפי שאתם אוהבים. לכו תזיעו, זה בריא. למדורים קודמים של 10 מתכונים ביום

מקלות לחם בירה חריפים

מקלות לחם בירה חריפים

דורעם גונט
סחוג ירוק

הסחוג התימני של סבתא מרים

שירה כהן
מרק

מרק עגבניות וזעתר עם שפיץ של חריפות

אורה קורן
מרק קארי

מרק קארי ירוק עם עוף ופטריות

לימור לניאדו תירוש
מדור אוכל מתן שופן

שלושה מתכונים עם חריפות מעודנת של פלפלי פדרון

מתן שופן
כרובית צלויה חריפה

זה לוהט: כרובית חריפה צלויה

מיכל רוזנבך
פרחי כרובית מזוגגים בסוכר וסויה

פרחי כרובית מזוגגים חריפים-מתוקים

דורעם גונט
טופו

צ'ו צ'יי טופו קארי אדום

לימור לניאדו תירוש
דג מרוקאי

דג מרוקאי חריף

גיל ססובר ואילון עמיר
קיגל גזר חריף

קיגל גזר חריף

הדיי עפאים
פסטה ברוטב עגבניות חריף

פסטה ברוטב עגבניות חריף של אייל שני

אייל שני, מירי חנוך
שנגחאי נודלס דניאל שליט

שנגחאי נודלס: מוקפץ סיני חריף קלאסי

דניאל שליט, שף אורח

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות