שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתכונים צמחוניים וטבעוניים מעולים עם עדשים

מי שאמר שעדשים הן חומר גלם כבד מדי וחורפי, עוד לא טעם אותן בסלטים קלילים, ספגטי ואפילו בהמבורגר טבעוני - כל מה שצריך לדעת להכין מעדשים

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פיתה אפויה עם עדשים ופטה
צילום: דן פרץ

כשמדברים על עדשים בכלל ושוחורות בפרט, הקונוטציה המיידית היא אוכל כבד וחם שאחריו צריך לזחול אל מתחת לשמיכה עבה ולישון. וזאת טעות. לא מעט מתכונים קלילים ומרענני חך, שמים במרכזם את העדשים השחורות ואלו הופכות את המנה לעשירה, משביעה מאוד ובעיקר - בריאה יותר. במדור המוקדש למסורת ימי שני ללא בשר, אנחנו מביאים את הגרסה הקיצית למתכוני עדשים שחורות (צמחוניים וטבעוניים), החל מהבוראני אחיו הפרסי של הצזיקי ועד המבורגר טבעוני המבוסס על טהרת העדשים. בין לבין, תמצאו גם מתכונים לסלטים קלילים, מנת הבטטה המפורסמת של מסעדת באנה הטבעונית ואפילו ספגטי ברוטב עדשים. אז מי אמר שעדשים הן משעממות?
למדורים קודמים של 10 מתכונים ביום

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ