תשוקה טרופית: 10 מתכונים לארוחה שכולה מנגו

בין אם אתם נמנים עם אוכלי המנגו על קליפתו או לא, עושים ממנו קיפוד כתום ומתוק או חורצים את בשרו לקוביות, הנה עשר דרכים ליהנות ממנו במנות שונות, מהפתיח ועד קינוח בשלוש שכבות

סמוסה
צילום: דודו בכר
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין

מנגו, אותו פרי טרופי סמוק, דביק ועסיסי, שאף מוקדש לו פסטיבל שלם בהודו, הוא פרי תאווה שקשה להקל בו ראש. אופן אכילתו הוא סוגייה בפני עצצמה, כשמסתמן כי העם חלוק למחנות - שקולפים אותו ואוכלים בפרוסות, יש שהופכים אותו לקיפוד מתוק, גבו מקומר לקוביות-קוביות ויש את מתי המעט, אלו שראו את האור, ומאז אוכלים את המנגו בקליפתו ("שם זה כל הוויטמינים"). כך או אחרת, קשה לעמוד בפני ריחו המשכר של פרי הקיץ המשגע הזה. אי לכך ובהתאם לטעם זה, איגדנו כאן עשרה מתכונים ששמים את המנגו על ראש שמחתם, מהפתיח ועד הקינוח – מסמוסה צמחונית עם צ'אטני מנגו וכוסברה; דרך דג או קציצות ברוטב מנגו ועד גלידת קוקוס ומנגו ביתית או טארט מנגו בשלוש שכבות. בקיצור, הכל עם מנגו. למדורים קודמים של 10 מתכונים ביום

רוני קשמין

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ