כל הדרכים להכין סביצ'ה מושלם - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כל הדרכים להכין סביצ'ה מושלם

לכתבה
מתן שופן

קר, חריף, חמוץ ומתוק: הסביצ'ה אמנם נולד בדרום אמריקה, אבל נדמה שאין מתאים ממנו לערב קיץ מהביל. אז איך מכינים סביצ'ה מושלם? הנה כל הטיפים והמתכונים שצריך

3תגובות

סביצ'ה, המאכל שהיה פעם הסוד השמור של דייגי דרום אמריקה, התפשט בשנים האחרונות כאחת מהמנות הראשונות הפופולריות ביותר, ולא רק במסעדות. וזה לא ממש מפתיע, שכן נדמה שעל אף השורשים הלטיניים, אין מתאים מהסביצ'ה למזג האוויר הים תיכוני: הוא קריר, משחק על מגוון טעמים מחמוץ לחריף ומתוק ועל כמה מרקמים. נו, סלט ים תיכוני חדש. פרו אמנם קיבלה בעלות על הסביצ'ה כמאכל הלאומי שלה, אבל שורשי המנה סבוכים ומבולגנים לא פחות. עיקר המחלוקת הוא בין פרו לאקוודור בתואנה שתרבויות האינקה שחיו באזור המציאו את הסביצ'ה שנשענה על דגה טרייה שנכבשה במהירות עם ליים או לימון, כמו גם עם פירות טרופיים, שעורבבו יחד והכניסו אותם למנה אחת. חלק אחר טוען שהיו אלה המתיישבים הספרדיים שפיתחו את המנה. כך או אחרת, התפשטה המנה הרחק מעבר לדרום אמריקה כשבכל מקום קיבל השילוב של דג נא הכבוש בלימון וצ'ילי פרשנות שונה וביצוע מותאם לחומרי הגלם שבסביבה. ומה בסביבה? דגים, הרבה ליים ולימון, פלפלים חריפים ולא מעט פירות קיץ. אז מה דעתכם על ארוחת סביצ'ה? למדורים קודמים של 10 מתכונים ביום

סביצ'ה, המאכל שהיה פעם הסוד השמור של דייגי דרום אמריקה, התפשט בשנים האחרונות כאחת מהמנות הראשונות הפופולריות ביותר, ולא רק במסעדות. וזה לא ממש מפתיע, שכן נדמה שעל אף השורשים הלטיניים, אין מתאים מהסביצ'ה למזג האוויר הים תיכוני: הוא קריר, משחק על מגוון טעמים מחמוץ לחריף ומתוק ועל כמה מרקמים. נו, סלט ים תיכוני חדש. פרו אמנם קיבלה בעלות על הסביצ'ה כמאכל הלאומי שלה, אבל שורשי המנה סבוכים ומבולגנים לא פחות. עיקר המחלוקת הוא בין פרו לאקוודור בתואנה שתרבויות האינקה שחיו באזור המציאו את הסביצ'ה שנשענה על דגה טרייה שנכבשה במהירות עם ליים או לימון, כמו גם עם פירות טרופיים, שעורבבו יחד והכניסו אותם למנה אחת. חלק אחר טוען שהיו אלה המתיישבים הספרדיים שפיתחו את המנה. כך או אחרת, התפשטה המנה הרחק מעבר לדרום אמריקה כשבכל מקום קיבל השילוב של דג נא הכבוש בלימון וצ'ילי פרשנות שונה וביצוע מותאם לחומרי הגלם שבסביבה. ומה בסביבה? דגים, הרבה ליים ולימון, פלפלים חריפים ולא מעט פירות קיץ. אז מה דעתכם על ארוחת סביצ'ה? למדורים קודמים של 10 מתכונים ביום

מתכוני סביצ'ה לימי החום הכבד

הדיי עפאים
סביצ'ה סלמון

ארבעה מתכונים מהירים לסביצ'ה

אבי כהן, שף אורח
סביצ'ה טונה

סביצ'ה טונה בעשר דקות

אורה קורן
סביצה

סביצ'ה טונה למתחילים

נירה רוסו
סביצ'ה פארידה 
עם ליצ'י וצנוניות

סביצ'ה פארידה עם ליצ'י וצנוניות

מתכון שופן
סביצ'ה פרואני

סביצ'ה של מאיר אדוני

מאיר אדוני ואור שפירא, שפים אורחים
סביצ'ה מוסר ים של אייל לביא

מתכון לסביצ'ה מוסר ים של איל לביא

אייל לביא, שף אורח
סביצ'ה עשבי תיבול

סביצ'ה עשבי תיבול

הארץ
עלי גפן

עלי גפן ממולאים סביצ'ה דג

אסף דוקטור, שף אורח
הסביצ'ה של עמרי פולק

סביצ'ה קיצי מהיר עם סלמון וטונה אדומה

עמרי פולק

סביצ'ה דג ים, סלק ואבוקדו

דניאל זך
סביצ'ה קולרבי

סביצ'ה קולרבי טבעוני

שף איתמר דוידוב, "טרז פזוס"

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות