מוסיף המון: מתכונים חגיגיים עם רימון

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טפיוקה רימונים
צילום: אפיק גבאי
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין

עונתו הקצרה באופן יחסי של הרימון, מספטמבר עד נובמבר, הופכת את הופעתו בשווקים ובמרכולים לחגיגה בפני עצמה, קל וחומר כשהוא אחד מסמלי חגי תשרי ובראשם ראש השנה (שירבו זכויותינו כרימון וכו'). אם לכבוד החג המתקרב ואם לאו, שהלוא פרי הרימון, סחוט למיץ, כתרכיז או בעסיס גרגיריו החמוצים-מתוקים, הוא חלק בלתי נפרד ממטבח הלבנט גם במנות דיומא ומקדמת דנא. הוא מעניק גם טעם גם צבע לקשת רחבה של מנות, מסלטים וירקות, דרך מאפים או קדרות, תבשילים, קינוחים וממתקים, עד שהיה כמעט בלתי אפשרי לבחור רק עשרה מתכונים הפעם. בכל זאת, הצלחנו לקבץ כאן נבחרת של מתכונים מצוינים עם רימונים, מסלט כרוב עם אגוזים, נבטים ורימונים, דרך סשימי או קציצות דגים; שוק טלה או סופריטו; כיסוני בצק במילוי בשר טלה; תבשיל עדשים או קטניות טבעוני מהמטבח הערבי ועד קינוח טפיוקה רימונים, פנקוטה או פבלובה. ליומיום או ליום חג. למתכונים מומלצים לראש השנה

רוני קשמין

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ