שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

טעם של בית: כל המתכונים לשבת נוסטלגית של סוף החופש

מהקובנה של סבתא מרים, דרך חריימה והחלה שתמלא את המטבח בניחוח אפייה ועד עוגת ביסקוויטים של פעם: אחרי כל המסעדות, המלונות והג'אנק - הגיע הזמן לאוכל ביתי

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
חלת שבת
חלת שבת של אפרת ליבפרוינדצילום: אנטולי מיכאלו
רותם מימון

אצל רובנו, סוף השבוע הוא החלק הזה בשבוע להוריד הילוך ולבלות קצת זמן איכות בבית, עם חברים או משפחה, לישון עד מאוחר (יותר) וליהנות מארוחה טובה. בעבור ההורים לילדים צעירים שבין קוראינו, מדובר בסוף שבוע אחרון של החופש הגדול הארוך ביקום. איך נאמר, קחו נשימה וספטמבר כאן מעבר לפינה ויש סיכוי קל שעוד תתגעגעו לימים האלה. לכבוד המאורע החגיגי הנ"ל, איגדנו כאן הפעם שלל מתכונים ביתיים, כאלו שנותנים כבוד לטעמה של נוסטלגיה ומציתים זכרונות, מבית אמא, אבא, סבתא או סבא. חלקם האחר פשוט נועד לספק השראה, או מוטיבציה, להכין בבית את מה שכבר אי אפשר למצוא בחוץ, ולעולם לא יהיה לו את אותו הטעם של הבית. בין המתכונים: הקובנה של סבתא מרים, חלה ביתית, ריחנית ומופלאה (וגם מה שאפשר להכין מהשאריות שלה); כבוד קצוץ וסלטים מרוקאיים שהולכים בדיוק עם הלחם שתכינו; בורקס בשר כמו באולמות החתונות (רק בביצוע מחודש ואופנתי); חריימה חריף עם רוטב לטבילה, קציצות כי הן ההגדרה האולטימטיבית לאוכל ביתי או כיסוני וורניקס במילוי תפוח אדמה, אורז פרסי כהלכתו ועוגות שכל כולן הומאז' לשנות ה-80, כשגורמה עוד לא נכנס לז'רגון. בקיצור, הכל מכל. אחרי חודשיים של מסעדות, מלונות, הכל כלול וג'אנק - הגיע הזמן לאוכל של בית.   למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ