כל הדרכים להכין גפילטע פיש

מהמתכון העתיק ממזרח אירופה שיגלה איך מכינים גפילטע מסורתי ועד גרסת השף עם לוקוס, מפרשנות עם עוף ועד הנוסחה הטבעונית: כל מה שצריך בשביל להכין גפילטע פיש מהסרטים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רותם מימון
רותם מימון

יש לא מעט סמלים לראש השנה, אבל נדמה שדווקא הגפילטע פיש זכה להיות אחד מסממני ההיכר של החג. נאמר זאת מראש, יש אינספור גרסאות לגפילטע ולכל בית (עם או בלי קשר לעדה) יש את ההקשרים ספציפיים, ההרגלים והניואנסים שהופכים אותו למתכון הפרטי המנצח. היום כבר נוצרו גרסאות עם עוף ואפילו טבעוניות וכשהשפים הצטרפו למשחק גם הקרפיון השתדרג. וזה בעצם מה שתמצאו כאן - את כל הדרכים להכין את הגפילטע. אל תהססו לשנות, להחסיר או להוסיף, זה חלק מהעניין. רק אל תשכחו, לא חייבים לעבוד מאוד קשה בשביל גפילטע מוצלח וכדאי לבקש ממוכר הדגים לטחון לכם את כל הדג, כולל העור והעצמות הקטנות, מלבד האדרה הראשית והראש, שאותם שומרים לציר. כי מה זה גפילטע שלא מתבשל בציר של עצמו?

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ