כל מה שטעים לאכול בשלל ארוחות סוף השבוע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שמרים חלבה
עוגת שמרים וחלבה
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

המתכונים שבחרנו לארוחות סוף השבוע הנוכחי הם האסקפיזם המושלם, מעוררים זכרונות רחוקים או קרובים ממקומות שונים בעולם - ויש בהם מנעד כה רחב, כך שאין אפשרות לא למצוא פה לפחות משהו אחד, שתאהבו לאכול או לבשל או להכין ליקיריכם.

אז מה בתכנון? את חלות הבריוש של קרן הבר כדאי להכיר לא רק בסוף השבוע הנוכחי, אלא בכלל. לצדם, סלט רומני אפוף טעמים וריחות של שום. היו מוכנים לכך. ברבים כבר קריר מספיק בשביל המרקים הראשונים לעונה, כשאחד הולך על כיוון צרפתי עם ערמונים והשני לכיוון תאילנדי, על כל המשתמע מכך.

סלט קיסר קצת אחר, יחד עם תפוחי אדמה בתנור עם מרווה - יביאו גם הם אווירה וניחוח של מקום רחוק מכאן. הניוקי של הדיי עפאים יתאים לכם בדיוק למזג האוויר שבחוץ ומנת פסטה עם כרישה היא כל כך מיוחדת ומפתיעה בעדינותה ובקלילותה וכדאי גם להכיר את מתכונה.  

במנות העיקריות כבר ממש השתלוננו. מתחילים מדגים בשני אופנים - לחובבי החריף ולא מי שמעוניין לצאת להרפתקה במטבח בדמות דג בקליפה. משם, לימור לניאדו תירוש מביאה שוק טלה בסגנון יווני עם כרוב ממולא מתחת וזה שני מתכונים במחיר אחד. עוד כדאי לנסות את מתכונה של נורית פלד לכדורי בשר במילוי כרובית או את העוף שמזכיר את הטיול בפרובנס. ולחובבי השניצל נמליץ לנסות את הקורדון בלו או אולי בכלל ללכת, בלי קשר כמובן, לכיוון הסלטימבוקה.

לקינוחים שמרנו חמש הפתעות נהדרות - עוגת שמרים חלבה שלא צריך חוץ ממנה כלום, אבל אם תתעקשו תקבלו גם קייזרשמרן חגיגי שמתאים לכל מי שמתגעגע לטיול לווינה, בננה לוטי למי שמתגעגע לתאילנד וגם קראמבל מפירות הקיץ האחרונים, או אגס מלכותי עם רוטב טופי. לא משנה מה תחליטו לבשל, קחו רעיונות ושחקו עמם. שיהיה סוף שבוע טעים.

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ