כל המתכונים שצריך לארוחה מפסקת

ממרק עוף קלאסי עם אטריות שתכינו בבית ועד חלות שתחלמו עליהן במהלך הצום, ממתכונים טבעוניים ועד קדרת הבשר - כל ההצעות לארוחה מפסקת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

בין אם צמים ובין אם לאו, לא מעט אנשים נחושים להגיע לצום הבולט והמשמעותי ביותר בלוח השנה העברי עם בטן מלאה, ולכן מעבירים את השעות שלפני כיפור במטבח. לא מעט ויכוחים נערכו בנושא, האם כדאי לאכול עד התפוצצות או שמא עדיף לאכול במשורה (אחרי שאכלתם קצת מהבוקר שלפני)? כך או אחרת, לא משנה באיזו אסכולה אתם, חשוב לשתות הרבה מים במהלך כל היום, ובארוחה עצמה להצטייד בהרבה ירקות, קצת פחמימות, להימנע ממנות מתובלות יתר על המידה (שלא ישאירו אתכם עם צרבת וצמאים עד מוות) ואז לצאת לדרך. לטעמנו לארוחה המפסקת צריך להגיע מוכנים, לא לדחוס כמה שיותר, אלא לאכול עד תחושת שובע נעימה כמו בכל ארוחה אחרת. והנה לא מעט ממה שיכול לסייע להעביר את הצום בקלות יחסית, או יכול להוות בעבור מי שלא צם כעוד תירוץ לארוחת חג טובה: מרק צח (שאת האטריות שלו אפשר להכין בקלות בבית) או מרק ירקות טבעוני עשיר, סלט תפוחי אדמה פשוט אך מספק, מעקודה או קיגל בשביל המסורת, עוף או סלמון למנות העיקריות ולמי שממש חייב - קציצות וקדרה שמרפדות היטב את הבטן. למתכונים נוספים המומלצים לארוחה מפסקת ולשבירת הצום

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ