עוגיות ועוגות לסוף הצום: 36 מתכונים ליום כיפור

מעוגיות יויו או ביסקוטי ועד עוגת בוסקוטו שאוכלים רק בצאת כיפור, הטרבדוס של סבתא שתמיד נדמתה כמו החטא הראשון אחרי הצום ואיך אפשר בלי עוגת תפוזים כמעט קלאסית? כל מה שכדאי לאכול בצאת יום כיפור

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגיות שושנים
עוגיות שושניםצילום: מוטי מילרוד

אמרו את זה קודם, לפנינו - כמו שרצוי להיכנס אל הצום בהדרגה (כזכור, עם ארוחות קטנות בבוקר שלפני ולא להתפוצץ בארוחה המפסקת), כך גם כדאי לסיים אותו. אחרי יממה בה הקיבה נחה, לא כדאי להעמיס עליה בבת אחת. את הצום רצוי לשבור עם מים ואחר כך מיץ טבעי (אצלנו בבית תמיד עם לימונדה) או תה עם משהו קטן וטוב ליד.

ואם משהו קטן וטוב ליד, מה מתאים יותר מאשר עוגיות יבשות או עוגות בחושות קלילות שכמו נועדו להקל על סיומו של הצום. בין עוגיות עדכניות למאפים מסורתיים תמצאו ברשימה מעוגיות ביסקוטי תוניסאיות ועד עוגת ספוג (בוסקוטו) שאוכלים רק בצאת כיפור, כמו גם הטרבדוס של סבתא לואיז או סהרוני השמרים של סבתא ציפורה שתמיד נדמו כמו החטא הראשון אחרי הצום ומנגד, איך אפשר בלי עוגת תפוזים כמעט קלאסית להפיח בכם חיים חדשים? כך או אחרת, הנה משהו לפנטז עליו בכל משך הצום.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ