מתכונים שמוכיחים שאין דבר כזה יותר מדי פסטה - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים שמוכיחים שאין דבר כזה יותר מדי פסטה

לכתבה
פסטה ברוטב עגבניות שיכור מוודקה עמרי פולק

מהמתכון שילמד אתכם להכין פסטה טרייה בבית ועד הגרסה של אייל שני לרוטב עגבניות חריף ועוקצני: כל המתכונים שיזכירו לכם למה אתם אוהבים פסטה, בכל עונה ובכל מזג אוויר

תגובות

יום אחד חוקרי אוכל יידרשו בשאלה: מדוע ישראלים כל כך אוהבים פסטה? האם זה בגלל הבצק, אולי בכלל הרוטב? האם זה בגלל שמדובר באופן יחסי במנה שקל להכין והשבוע מובטח בה? כשבכל בית כמעט אפשר למצוא איזו גרסה מצטיינת לפסטה ברוטב עגבניות ואפילו בבית הקפה בלי כל קשר למטבח האיטלקי אפשר למצוא פסטה? אין ספק שמדובר באחת המנות האהובות בארץ. אם באיטליה מדובר במנה שמוגשת בעיקר כמנה ראשונה או מנת ביניים, אנחנו אוהבים את הצלחת שלנו מלאה, גדושה וגדולה. כמו לא מעט מנות בעשורים האחרונים, גם זו עברה שדרוג, וכמעט וכבר לא מוצאים רק פסטה יבשה (פנה או ספגטי) שטובעת ברוטב עגבניות (הכי פשוט, הכי טעים) או נקברת תחת רוטב פטריות מקופסת שימורים ושמנת. מילים כמו טורטליני, פפרדלה, טליאטלה וקנלוני, נכנסו כבר מזמן למילון הקולינרי שלנו. חובבי אוכל כבר לא מפחדים להכין פסטה טרייה או לרכוש יבשה ביבוא מיוחד. אפילו בגזרת הרטבים עברנו חינוך מחדש. אז אתם מתלפאים למה אנחנו כל כך אוהבים פסטה? את המדור היום נקדיש למתכונים האהובים והמוצלחים, לימי חול או מועד, למנה ראשונה או לצלחת גדושה.

יום אחד חוקרי אוכל יידרשו בשאלה: מדוע ישראלים כל כך אוהבים פסטה? האם זה בגלל הבצק, אולי בכלל הרוטב? האם זה בגלל שמדובר באופן יחסי במנה שקל להכין והשבוע מובטח בה? כשבכל בית כמעט אפשר למצוא איזו גרסה מצטיינת לפסטה ברוטב עגבניות ואפילו בבית הקפה בלי כל קשר למטבח האיטלקי אפשר למצוא פסטה? אין ספק שמדובר באחת המנות האהובות בארץ. אם באיטליה מדובר במנה שמוגשת בעיקר כמנה ראשונה או מנת ביניים, אנחנו אוהבים את הצלחת שלנו מלאה, גדושה וגדולה. כמו לא מעט מנות בעשורים האחרונים, גם זו עברה שדרוג, וכמעט וכבר לא מוצאים רק פסטה יבשה (פנה או ספגטי) שטובעת ברוטב עגבניות (הכי פשוט, הכי טעים) או נקברת תחת רוטב פטריות מקופסת שימורים ושמנת. מילים כמו טורטליני, פפרדלה, טליאטלה וקנלוני, נכנסו כבר מזמן למילון הקולינרי שלנו. חובבי אוכל כבר לא מפחדים להכין פסטה טרייה או לרכוש יבשה ביבוא מיוחד. אפילו בגזרת הרטבים עברנו חינוך מחדש. אז אתם מתלפאים למה אנחנו כל כך אוהבים פסטה? את המדור היום נקדיש למתכונים האהובים והמוצלחים, לימי חול או מועד, למנה ראשונה או לצלחת גדושה.

הדרך הנכונה להכין פסטה

הדיי עפאים
הכנת בצק לפסטה

איך מכינים בצק לפסטה?

יוגב ירוס, שף אורח
טורטליני מבצק שעשוי עם תרד וקונפי שום, במילוי דלעת וריקוטה

אם יש קמח, הכינו טורטליני

מתן שופן
מאפה פסטה עם סלמון, אפונה ותרד ברוטב שמנת ולימון

דברים נהדרים שאפשר לעשות עם פסטה

נירה רוסו
פרפאלה של דיוויד פרנקל

איך להפוך פסטה יבשה לפרפרים טעימים

דיוויד פרנקל
רוטב מרצ'לה

רוטב עגבניות לפסטה גאוני בפשטותו

יאיר יוספי, שף אורח
רוטב לפסטה

רוטב נהדר לפסטה

אורה קורן
פסטה פיצ'י - הפסטה של טוסקנה

פיצ'י: הפסטה של טוסקנה

רועי סופר, שף אורח
פסטה ברוטב ברוקולי

פסטה ברוטב ברוקולי קלה ומהירה

מיכל רוזנבך
פסטה ברוטב עגבניות שיכור מוודקה

פסטה ברוטב עגבניות לא לילדים

עמרי פולק
פסטה ברוטב כרובית/ אלפרדו מזויף

פסטה ברוטב כרובית או איך מכינים רוטב אלפרדו מזויף

מיכל רוזנבך
פסטה של הרגע האחרון

פסטה של הרגע האחרון

מיכל רוזנבך
פנה ארביאטה של קפה איטליה

פנה ארביאטה של קפה איטליה

ארי ירזין, שף אורח
פסטה ברוטב עגבניות חריף

פסטה ברוטב עגבניות חריף של אייל שני

אייל שני, מירי חנוך

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות