מתכונים שמוכיחים שאין דבר כזה יותר מדי פסטה

מהמתכון שילמד אתכם להכין פסטה טרייה בבית ועד הגרסה של אייל שני לרוטב עגבניות חריף ועוקצני: כל המתכונים שיזכירו לכם למה אתם אוהבים פסטה, בכל עונה ובכל מזג אוויר

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פסטה ברוטב עגבניות שיכור מוודקה
פסטה ברוטב עגבניות שיכור מוודקהצילום: עמרי פולק

יום אחד חוקרי אוכל יידרשו בשאלה: מדוע ישראלים כל כך אוהבים פסטה? האם זה בגלל הבצק, אולי בכלל הרוטב? האם זה בגלל שמדובר באופן יחסי במנה שקל להכין והשבוע מובטח בה? כשבכל בית כמעט אפשר למצוא איזו גרסה מצטיינת לפסטה ברוטב עגבניות ואפילו בבית הקפה בלי כל קשר למטבח האיטלקי אפשר למצוא פסטה? אין ספק שמדובר באחת המנות האהובות בארץ. אם באיטליה מדובר במנה שמוגשת בעיקר כמנה ראשונה או מנת ביניים, אנחנו אוהבים את הצלחת שלנו מלאה, גדושה וגדולה. כמו לא מעט מנות, בעשורים האחרונים גם הפסטה עברה שדרוג. לא רק פסטה יבשה (פנה או ספגטי) שטובעת ברוטב עגבניות (תכל'ס? הכי פשוט, הכי טעים) או שנקברת תחת רוטב פטריות מקופסת שימורים ושמנת. מילים כמו טורטליני, פפרדלה, טליאטלה וקנלוני, נכנסו כבר מזמן למילון הקולינרי שלנו. חובבי אוכל כבר לא מפחדים להכין פסטה טרייה או לרכוש יבשה ביבוא מיוחד. אפילו בגזרת הרטבים עברנו חינוך מחדש. אז איך אפשר להתפלא מדוע אנחנו כל כך אוהבים פסטה? לכבוד יום הפסטה הבינלאומי שחל היום, אנחנו מקדישים את המדור היום למתכונים האהובים והמוצלחים, לימי חול או שבת, למנה ראשונה או לעיקרית גדושה. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ