מה מבשלים לערב החג שמיני עצרת ולשמחת תורה?

מהקציצות של אבי לוי ועד מתכוני דגים על האש, מסלטים קלאסיים ועד ברד פודינג משגע עם בננות - כל הרעיונות למי שכבר לא נותר לו מה לבשל בחגים

גאטו או פאט (עוגת אטריות)
גאטו או פאטצילום: מתן שופן

הבוקר התעוררנו עם תחושה מוזרה - איזה יום היום? ואחריה הגיעה השאלה - רגע, שוב צריך לתכנן ארוחת ערב חג או עוד ארוחת שישי? ובכן, התשובה היא: כן, גם וגם. תזכורת: מדובר בערב חג שמיני עצרת (נכון, כבר לא יושבים בסוכה, אך יש לא מעט אנשים שקוראים לו בפשטות חג שני, שמחת תורה, או איך שתבחרו לקרוא לו) והאחרון שיוביל אותנו אחר כבוד אל תקופת היובש השגרתית והמשמימה שנקראת - אחרי החגים.

אם מצאתם את עצמכם בתחושה של: "כבר ניצלנו בחודש האחרון כל מלאי המתכונים והמנות שלנו, ונדמה שלא נותר עוד מה לבשל, שלא לדבר על חשק לאכול, שלא לדבר על להישאר בבית", אתם לא לבד. ובכל זאת - עם חשק או בלעדיו, עם ארוחת חג נוספת או רק עוד סוף שבוע בבית - עדיין צריך לבשל משהו. אם גם אתם מחפשים רעיונות למנות שתוכלנה לעלות לשולחן החג או לככב בו דווקא בארוחת הצהריים - הנה כמה רעיונות שנעים בין מנות קלילות שמכינים ברגע לכאלה שישאירו אתכם יום שלם במטבח, כי מה כבר יש בחוץ? 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ