20 דרכים להכין ממולאים מעולים

עם עגבניות, בצלים, חצילים, פלפלים או גזר: כל סבתא יודעת שאין ירק שאי אפשר למלא - אז איך עושים ממולאים נהדרים בטעם של בית? הנה כל המתכונים והטיפים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גמיסטה מתוך ספרו של צביקי עשת - גרקו מטבח יווני
גמיסטה מתוך ספרו של צביקי עשת - גרקו מטבח יווניצילום: דן פרץ
רותם מימון

ממולאים נפוצים במטבחים רבים ברחבי העולם ובלא מעט גרסאות, בהתאם לחומרי הגלם המצויים בסביבה. כך נפגוש במטבח הערבי את מחשי, ביווני את ימיסטה, ואצל רוב מדינות הבלקן זה יבוא בהטיות שונות למילה סארמה. כל סבתא יכולה להעיד שאין דבר שאי אפשר למלא: ירק, בשר, עוף, דג, בצק ובעצם - מה לא, ועם מה לא. יחד עם זאת, הגרסה הנפוצה בארץ היא גרסת הירקות הממולאים, רובם בבישול ארוך, עם מילוי של אורז, בדרך כלל עם בשר טחון. לא ברור למה לממולא יצא שם של מאכל מסובך להכנה, אבל זה רק נראה ככה: הטריק האמיתי שלו טמון דווקא ברגע הורדתו מהאש. בבישול ארוך מדי ישנה סכנה שהמילוי ייצא דייסתי והירק העוטף יימס, ומאידך - אם מורידים אותו מהאש רגע לפני, המילוי עשוי להיות נא מדי ולא בקטע טוב והירק עדיין קשה. כשמוציאים אותו בדיוק בזמן ומתבלים אותו נכון, לא משנה באיזו עדה מדובר, הוא מעורר טעם של בית. ומה תמצאו פה היום? ירקות ממולאים כמעט מכל סוג - מעלי גפן ועד גזר, מקולרבי ועד קישואים. לטיפים נוספים אמליץ לא לפספס את ההצעות והרעיונות של השף רפי כהן לממולאים טובים וכן את המתכון לממולאים ספרדיים של לימור לניאדו תירוש - שם תמצאו מדריך שלם ויעיל. לא כדאי לפספס את ממולאי הפלפלים של חיים כהן ואלי לנדאו, שמביאים גרסאות מעט שונות. שיהיה סוף שבוע חמים וביתי. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ