כל הדרכים להכין ממולאים מעולים - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כל הדרכים להכין ממולאים מעולים

לכתבה
גמיסטה מתוך ספרו של צביקי עשת - גרקו מטבח יוונידן פרץ

עם עגבניות, בצלים, חצילים, פלפלים או פטריות: כל סבתא יודעת שאין ירק שאי אפשר למלא - אז איך עושים ממולאים נהדרים בטעם של בית? הנה כל המתכונים והטיפים

תגובות

הממולא נפוץ במטבחים רבים ברחבי העולם ובלא מעט גרסאות, בהתאם לחומרי הגלם המצויים בסביבה. כך נפגוש במטבח הערבי את מחשי, ביווני את ימיסטה, ואצל רוב מדינות הבלקן זה יבוא בהטיות שונות למילה סארמה. כל סבתא יכולה להעיד שאין דבר שאי אפשר למלא: ירק, בשר, עוף, דג, לחם, בצק ובעצם - מה לא, ועם מה לא. יחד עם זאת, הגרסה הנפוצה בארץ היא גרסת הירקות הממולאים, רובם בבישול ארוך, עם מילוי של אורז, בדרך כלל עם בשר טחון. לא ברור למה לממולא יצא שם של מאכל מסובך להכנה, אבל זה רק נראה ככה: הטריק האמיתי שלו טמון דווקא ברגע הורדתו מהאש. בבישול ארוך מדי יש סכנה שהמילוי ייצא דייסתי והירק העוטף יימס ומאידך אם מורידים אותו מהאש רגע לפני, המילוי עשוי להיות עוד לא ממש מוכן והירק עדיין קשה. כשמוציאים אותו בדיוק בזמן ומתבלים אותו נכון, לא משנה באיזו עדה מדובר, הוא מעורר טעם של בית. לטיפים נוספים אמליץ לא לפספס את ההצעות והרעיונות של השף רפי כהן לממולאים טובים וכן את המתכון לממולאים ספרדיים של לימור לניאדו תירוש - שם תמצאו מדריך שלם ויעיל.

הממולא נפוץ במטבחים רבים ברחבי העולם ובלא מעט גרסאות, בהתאם לחומרי הגלם המצויים בסביבה. כך נפגוש במטבח הערבי את מחשי, ביווני את ימיסטה, ואצל רוב מדינות הבלקן זה יבוא בהטיות שונות למילה סארמה. כל סבתא יכולה להעיד שאין דבר שאי אפשר למלא: ירק, בשר, עוף, דג, לחם, בצק ובעצם - מה לא, ועם מה לא. יחד עם זאת, הגרסה הנפוצה בארץ היא גרסת הירקות הממולאים, רובם בבישול ארוך, עם מילוי של אורז, בדרך כלל עם בשר טחון. לא ברור למה לממולא יצא שם של מאכל מסובך להכנה, אבל זה רק נראה ככה: הטריק האמיתי שלו טמון דווקא ברגע הורדתו מהאש. בבישול ארוך מדי יש סכנה שהמילוי ייצא דייסתי והירק העוטף יימס ומאידך אם מורידים אותו מהאש רגע לפני, המילוי עשוי להיות עוד לא ממש מוכן והירק עדיין קשה. כשמוציאים אותו בדיוק בזמן ומתבלים אותו נכון, לא משנה באיזו עדה מדובר, הוא מעורר טעם של בית. לטיפים נוספים אמליץ לא לפספס את ההצעות והרעיונות של השף רפי כהן לממולאים טובים וכן את המתכון לממולאים ספרדיים של לימור לניאדו תירוש - שם תמצאו מדריך שלם ויעיל.

ממולאים עטיפת הספר של רפי כהן

איך עושים ממולאים טובים? 12 טיפים מנצחים של רפי כהן

רפי כהן, שף אורח

מתכון: ממולאים בסגנון ספרדי

לימור לניאדו תירוש

קולרבי במילוי פריקי ובניחוח ליים

מתן שופן
פורטובלו ממולא במש, עדשים שחורות ויוגורט

פטריות פורטובלו ממולאות במש, עדשים שחורות ויוגורט

לימור לניאדו תירוש

סלק ממולא בגריסים

רועי טל, שף אורח
חצילונים ממולאים אפויים בטחינה

חצילים ממולאים אפויים בטחינה

דורעם גונט
עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים

עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים

לימור לניאדו תירוש
סיר ירקות ממולאים באורז ובעוף

ירקות ממולאים באורז ובעוף בסיר אחד

זמי שרייבר, שף אורח

מתכון: עלי גפן ממולאים באורז ובשר

לימור לניאדו תירוש
קישואים ממולאים

קישואים ממולאים

מתן שופן
מלפוף של דוחול ספדי

עלי כרוב ממולאים באורז ובשר

רונית ורד
קישואים ממולאים בחיטת פריקי

קישואים עגולים קטנים ממולאים בחיטת פריקי

מאשה, שפית אורחת
ממולאים ללא בשר

מי מפחד מממולאים ללא בשר?

קרן הבר
תפוחי אדמה ממולאים בבשר

תפוחי אדמה ממולאים בבשר

חיים כהן, שף אורח
גמיסטה מתוך ספרו של צביקי עשת - גרקו מטבח יווני

ממולאים יוונים עם אורז ללא בשר - גמיסטה

צביקי עשת ואליאב גולדנברג
בצלים ממולאים

בצלים ממולאים של אביב משה

אביב משה, שף אורח

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות