המתכונים שיוכיחו לכם שפתיתים הם לא רק לילדים

בעולם כבר מתייחסים לפתיתים כחומר גלם רציני והגיע הזמן שכך יקרה גם אצלנו. הנה עשרה מתכונים שעושים כבוד לפתיתים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בולונז פתיתים
אפשר לקרוא לזה גם בולונז פתיתיםצילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון

בזמן שאצלנו פתיתים הם תוספת מקובלת לצד שניצל לילדים בצהרון או בבית בארוחת ערב מהירה, במקומות אחרים במסביב לגלובוס מתייחסים אליהם כאל חומר גלם רציני לכל דבר ועניין שאפשר להכין ממנו מטעמים ומנות עדכניות. גם השפים הישראלים שפותחים מסעדות בעולם כבר לא מתביישים במאכל הילדות עליו גדלו ("אורז בן גוריון", שמסמל לכאורה דלות) ומגישים פתיתים בגרסות מהוקצעות ומפתיעות. ואין זה פלא. כמו פסטה או אטריות, הפתיתים הם חומר גלם שאפשר לקבל במנעד רחב של מנות חמות או קרות. הם מתבשלים מהר יותר מפסטה, וגודלם מאפשר הכנה עם כמות גדולה יחסית של רוטב. אפשר לשלב פתיתים במנות רבות, מסלטים ולביבות או במקום פסטה או אורז, וכך על הדרך להוסיף אותם למרק, לאפות אותם כפשטידה, או לבשל כריזוטו (שלא דורש ערבוב מתממיד בבישול), ואפילו למלא ירקות או עוף בהם. הנה עשר הצעות למנות עם פתיתים. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ