שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

המתכונים שיוכיחו לכם שפתיתים הם לא רק לילדים

בעולם כבר מתייחסים לפתיתים כחומר גלם רציני והגיע הזמן שגם אנחנו. הנה עשרה מתכונים שעושים כבוד לפתיתים

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
בולונז פתיתים
אפשר לקרוא לזה גם בולונז פתיתיםצילום: דודו בכר

בזמן שאצלנו פתיתים הם תוספת מקובלת לצד שניצל לילדים בצהרון או בבית בארוחת ערב מהירה, במקומות אחרים במסביב לגלובוס מתייחסים אליהם כאל חומר גלם רציני ומצוין שאפשר להכין ממנו מטעמים ומנות עדכניות. גם השפים הישראלים שפותחים מסעדות בעולם כבר לא מתביישים במאכל הילדות עליו גדלו ומגישים פתיתים בגרסאות מהוקצעות ומפתיעות. ואין זה פלא. כמו פסטה או אטריות, הפתיתים הם חומר גלם שאפשר לקבל אותו במנעד רחב של מנות חמות או קרות. הם מתבשלים מהר יותר מפסטה, וגודלם מאפשר את הכנתם עם כמות גדולה יחסית של רוטב. אפשר לשלב פתיתים במנות רבות, מסלטים ולביבות או במקום פסטה או אורז, וכך על הדרך להוסיף אותם למרק, לאפות אותם כפשטידה, או לבשל אותם כריזוטו (ואפילו לא צריך לערבב תוך כדי הבישול), ואפילו למלא איתם ירקות או עוף. הנה עשר הצעות למנות עם פתיתים.

למדורים קודמים של 10 מתכונים ביום

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ