למכורים בלבד: 22 מנות מעולות עם טחינה

מלחם טחינה, דרך סינייה וניוקי (טבעוניים) וסלטים ועד דייסות, עוגות ועוגיות והכל על בסיס טחינה, מלכת המטבח הבלתי מעורערת

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מימין למעלה, בכיוון השעון: טחינה תרד, טחינה שוקולד, טחינה דלעת וטחינת שקדים. במרכז: טחינת פיסטוק
מימין למעלה, בכיוון השעון: טחינה תרד, טחינה שוקולד, טחינה דלעת וטחינת שקדים. במרכז: טחינת פיסטוקצילום: דן פרץ

הטחינה הגולמית היא מזמן לא רק שחקנית חיזוק לחומוס-פול או כינור שני לסירות חציל. ורסטילית ומשתנה, ממנה למנה, ראשונה עד אחרונה, היא צוברת קהל מעריצים רחב (ומתרחב) שיישבע בשמה, ויש שיגדילו להישבע כי היא אף עולה במעלותיה וסגולותיה על חומוס, שלא נדע. לכל חובבי הטחינה באשר הם, טבעונים או קרניבורים, בריאותנים או נהנתנים, איגדנו הפעם נבחרת ארוכה ומגוונת במיוחד שכל כולה קודש לממלכת המטבח הבלתי מעורערת של כדור הארץ: הטחינה. בין המתכונים (נטולי הבשר והדגים): לחם טחינה נטול גלוטן שלא ידרוש ממכם יותר מעשר דקות עבודה או מנעד צבעוני של ממרחי טחינה לטבילה; סלט כרוב סגול עם טחינה יפנית ושומשום של לימור לינאדו תירוש; בטטה צלויה עם טחינה, סילאן וערמונים בקרמל; סינייה טבעונית או ניוקי חצילים וטחינה מפתיע; ולקינוח - עוגת טחינה גולמית עם סילאן ופיסטוקים, שני נוסחים לעוגיות טחינה טעימות באופן פלילי; מעדן טחינה וחמאת בוטנים; ואפילו, דייסת קוואקר עם טחינה וללא מוצרי חלב, קמח לבן או סוכר. בקיצור, מסמך חובה לחובבי הז'אנר. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ