כל מה שטעים לאכול בסוף שבוע סתווי

מבורקס ביתי שעוד לא טעמתם ועד כיסון תפוחים, ממרק של סבתא ועד מקלובה קצת אחרת: סוף סוף יש סיבה טובה להיכנס למטבח

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בורקס פטריות
בורקס פטריות צילום: דן פרץ

קוראינו הקבועים יכולים כבר לזהות בין השורות את העניין שנכנסנו ל"מצב סתיו". אמנם היומיים האחרונים אינם מעידים על מה שהולך להתרחש כאן (במילים אחרות - איפה הגשם שהבטיחו לנו? כנראה בשבת), אבל עמוק בפנים אנחנו ממש בסתיו. בלי להתנצל יותר מדי, בחרנו הפעם לפתוח במרק שמלווה אותנו זה חורף שני ברציפות ולהמשיך עם כמה מאפים שתמיד יכולים להתאים כמנה הבאה בארוחה או לפאר את מרכז השולחן - הפיתה האלג'יראית הממולאת או הבורקס הביתי בשתי הוואריאציות שלו (אחת מורכבת יחסית, השנייה פחות) ולהמשיך לנוע בין אגן הים התיכון למזרח - בין דג תאילנדי שיתאים גם לסלט שלפניו או קנלוני שיתאים אף הוא לכל מה שהוצע קודם. לקינוח, ברד פודינג הפך אצלנו בבית לפריט חובה וכדאי לשמור את המתכון הזה לכל אורח שבמקרה הודיע שהוא בא, או להכין בזריזות כיסוני פאי תפוחים, כך שגם אם אתם קונדיטורים מתחילים מאוד (כלומר, עם אפס ידע בתחום) - זה המתכון בשבילכם. כך או אחרת, שיהיה סוף שבוע טעים. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ