מתכונים לשבת: כל מה שטעים לאכול בסוף שבוע סתווי - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כל מה שטעים לאכול בסוף שבוע סתווי

לכתבה
דן פרץ

מבורקסים ביתיים שעוד לא טעמתם ועד כיסון תפוחים, ממרק ירקות מפתיע ועד מקלובה קצת אחרת: סוף סוף יש סיבה טובה להיכנס למטבח

תגובות

קוראינו הקבועים יכולים כבר לזהות בין השורות את העניין שנכנסנו ל"מצב סתיו". אמנם היומיים האחרונים לא מעידים על מה שהולך להתרחש כאן (במילים אחרות - איפה הגשם שהבטיחו לנו, איפה?), אבל עמוק בפנים אנחנו ממש בסתיו. בלי להתנצל יותר מדי, בחרנו הפעם לפתוח במרק שמלווה אותנו זה חורף שני ברציפות ולהמשיך עם כמה מאפים שתמיד יכולים להתאים כמנה הבאה בארוחה או לפאר את מרכז השולחן - הפיתה האלג'יראית הממולאת או הבורקס הביתי בשתי הוואריאציות שלו (אחת מורכבת יחסית, השנייה קלה מאוד) ולהמשיך לנוע בין אגן הים התיכון למזרח - בין דג תאילנדי שיתאים גם לסלט שלפניו או קנלוני שיתאים אף הוא לכל מה שהוצע לפניו. לקינוח, ברד פודינג הפך אצלנו בבית לפריט חובה וכדאי לשמור את המתכון הזה לכל אורח שבמקרה הודיע שהוא בא, או להכין בזריזות כיסוני פאי תפוחים, כך שגם אם אתם קונדיטורים מתחילים מאוד (כלומר, עם אפס ידע בתחום) - זה המתכון בשבילכם. כך או אחרת, שיהיה סוף שבוע טעים.

קוראינו הקבועים יכולים כבר לזהות בין השורות את העניין שנכנסנו ל"מצב סתיו". אמנם היומיים האחרונים לא מעידים על מה שהולך להתרחש כאן (במילים אחרות - איפה הגשם שהבטיחו לנו, איפה?), אבל עמוק בפנים אנחנו ממש בסתיו. בלי להתנצל יותר מדי, בחרנו הפעם לפתוח במרק שמלווה אותנו זה חורף שני ברציפות ולהמשיך עם כמה מאפים שתמיד יכולים להתאים כמנה הבאה בארוחה או לפאר את מרכז השולחן - הפיתה האלג'יראית הממולאת או הבורקס הביתי בשתי הוואריאציות שלו (אחת מורכבת יחסית, השנייה קלה מאוד) ולהמשיך לנוע בין אגן הים התיכון למזרח - בין דג תאילנדי שיתאים גם לסלט שלפניו או קנלוני שיתאים אף הוא לכל מה שהוצע לפניו. לקינוח, ברד פודינג הפך אצלנו בבית לפריט חובה וכדאי לשמור את המתכון הזה לכל אורח שבמקרה הודיע שהוא בא, או להכין בזריזות כיסוני פאי תפוחים, כך שגם אם אתם קונדיטורים מתחילים מאוד (כלומר, עם אפס ידע בתחום) - זה המתכון בשבילכם. כך או אחרת, שיהיה סוף שבוע טעים.

מרק ירקות וגריסים

מרק ירקות וגריסים שצורח את המילה בית

מיכל רוזנבך

פיקנטית ונשכנית: פיתה מהמטבח האלג'יראי במילוי של בשר

מתן שופן
סלט פטריות שרופות וצנוברים

סלט פטריות שרופות וצנוברים

הדיי עפאים

סלט אשכולית אדומה, אבוקדו וצ'ילי

לימור לניאדו תירוש
בורקס פטריות

בורקס פטריות

הדיי עפאים
גלילות בצק עלים ממולאות בבשר ואגוזים

בורקס בשר: הגרסה הביתית הקלה

מיכל רוזנבך
פסטה ממולאת

איך מכינים קנלוני?

דורעם גונט
ארוחות הערבה

מקלובה קציצות וירקות

הדיי עפאים
פילה דג ברוטב חלב קוקוס

ניחוחות קו סמוי: פילה דג ברוטב חלב קוקוס

מיכל רוזנבך
עוף במרינדה אסייתית

עוף במרינדה אסייתית בתנור

זמי שרייבר, שף אורח
פודינג לחם

פודינג לחם: מאפה מתוק ומושחת משאריות חלה ושוקולד

נירה רוסו
כיסוני פאי תפוחים

כיסוני פאי תפוחים

לירז שדה, שפית אורחת

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות