20 עוגות ועוגיות לאפיית סוף השבוע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת גזר, תמרים ואגוזי לוז
עוגת גזר, תמרים ואגוזי לוזצילום: לימור לניאדו תירו
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

מבחינתנו, ברגע שמגיע תורו של מדור "מה אופים היום?" שמתפרסם בכל יום רביעי, אפשר לומר חגיגית כי סוף השבוע כבר מתחיל. כמדי שבוע, גם הפעם, אנחנו מבקשים לקבץ פה רק מתכונים לעוגות ועוגיות שיצדיקו כניסה למטבח אחרי שבוע עבודה מייגע. אז מה אופים בשבת סתווית זו?

כחובבי עוגות ועוגיות כאחד, יש בלבנו מקום גם לאלה וגם לאלה, על כן גם הפעם נחלק את המדור לחצי חצי. חדי העין ודאי ישימו לב לרוח הסתיו השורה על המתכונים, עם לא מעט חומרי גלם קצת פחות קלילים מהרגיל, כמו למשל אגסים ביין, קינמון, פירות הדר, פרג וג'ינג'ר. מוכנים? בואו נצא לדרך. בין העוגות שבחרנו - עוגת גבינה עם קינמון בשלוש שכבות, עוגת לימון שתחליף את עוגת תפוזים הנצחית בביתנו. כדאי לנסות על אף שזה נשמע מוזר - אנחנו מודים - עוגת אבוקדו בזיגוג לימוני. תופתעו מכמה עדינות יש פה. עוד עוגה שחביבה עלינו במיוחד היא עוגת גזר עם תמרים ואגוזי לוז, היש יותר סתיו מזה?

את אותה תחושה תעלה גם עוגת שמן זית איטלקית, פשוטה פשוטה אבל חייבים להודות גם שהיא לא נחמדה לכל חך. לחובבי השוקולד נציע עוגה מושקעת עם המון שוקולד או עוגת ביסקוויטים של סבתא שתמיד מנצחת.

בגזרת העוגיות - קצת מכל דבר: מרוגלך, שאין כמותן לכל רגע ביום ובעיקר לקפה של שבת בבוקר וגם כי מוכרחים קצת שמרים בכל הרשימה הזו או עוגיות חמאה מושלמות, עדינות וחוליות, דרך עוגיות פקאן ושוקולד צ'יפס או עוגיות פרג ממולאות, עוגיות ג'ינג'ר כיפיות ועוקצניות, ולבסוף - למי שפחות מתחשק לאפות, כלומר להפעיל ממש את התנור -העוגיות של מיכל רוזנבך עם שיבולת שועל וחמאה בוטנים - הן פתרון לא רע. כך או אחרת, קחו רעיון ושחקו עם ההצעות והתאימו לאהבות ולחשקים שלכם.

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ