יותר מעשרים דברים טובים לעשות עם כרוב

מסטייק כרוב ועד עוגת כרוב, דרך מרק מפתיע וכרוב ממולא צמחוני או בשרי - 20 מתכונים שמוכיחים שכרוב הוא חומר גלם שאין לזלזל בו, במיוחד בחורף

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת כרוב בר ועלי כרוב בר ממולאים
צילום: מתן שופן
רותם מימון

בכרוב, סגול או לבן, דבק דימוי אפרורי למדי, אולי אפילו קצת גלותי, אבל אין כמו ימי החורף כדי להיזכר בקסמו החמקמק של חומר הגלם הזה, שלפעמים נשאר קצת מתחת לרדאר. הפעם, הרשנו לעצמנו להרחיב את תחום הגדרת הכרוב ולא להסתפק רק בלבן או בסגול, אלא ללכת גם על כרוב סיני או כרוב בלאדי (אפשר למצוא גם תחת השם כרוב בר או כרוב ערבי) אותו אפשר להשיג בשווקים עד סוף החורף. בקיצור, בחרנו מתכונים ששמים את הכרובים למיניהם במוקד - מסטייק כרוב דיאטטי אך ממכר, דרך מרק מפתיע של חיים כהן ואלי לנדאו (והציצו בשאר המתכונים שם - נפלא לגלות מה שאפשר לעשות עם כרוב). איך מכינים כרוב כבוש? הבאנו שתי גרסאות מעניינות. ממשיכים עם לזניה שהכרוב מחליף בה את דפי הפסטה ומי שיתגעגע אליה - יראה איך משדכים בין כרוב לפסטה במתכון ליד. ממשיכים עם גזרת הסלטים המתבקשת עם סלט כרוב חורפי עם קלמנטינות או סלט כרוב סגול עם טחינה יפנית ושומשום שהוא יפה וגם טעים; אחר כך יגיעו רביולי הכרוב האגדי של אייל שני; לביבות כרוב, שוקרוט או נזיד חורפי. עוד בעיקריות קציצות בכרוב סגול, סלק ובירה; תבשיל מהיר של קינואה עם כרוב ושקדים; שני נוסחים (האחד צמחוני והשני בשרי) לכרוב ממולא ולקינוח - עוגת כרוב בר. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ