12 מתכונים טבעוניים וצמחוניים עם כרובית

הכרובית המפורסמת של אייל שני ועד הסלט של עומר מילר, מלביבות ועד תבשיל הודי: 12 מתכונים טבעוניים וצמחוניים מעולים בכיכובה של הכרובית, ליום שני ללא בשר

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הכרובית של אייל שני
כרובית נמסה לתוך עליה, גם בפריז. מזנוןצילום: שרון היינריך

קיץ שלם חיכינו וחיכינו לכרובית. זה לא שבסופר אי אפשר היה לקנות אותה, אבל הכרובית היתה יקרה וצהבהבה. גם הטעם לא היה במיטבו וכחובבי כרובית הבנו שוב - יש דברים שיש לאכול אותם רק בעונתם. בשבועות האחרונים נחתו בשוק כרוביות יפות, עם עלים ירוקים יפים לא פחות, ונזכרנו שכבר הרבה זמן לא הכנו עמן משהו. זאת הסיבה שניצלנו את מדור "יום שני ללא בשר" על מנת להביא את מתכוני הכרובית הכי טובים שלנו, שרובם טבעוניים ומקצתם עושים שימוש ביוגורט, חלב וביצה (דהיינו צמחוניים). גולת הכותרת כמובן היא הכרובית של אייל שני, שכבר עשתה לה שם בעולם ואם לא הכרתם את הסוד מאחוריה - הנה הוא כאן (עם בונוס של עוד כמה מתכונים פרי עטו). מלבדה גם סלט הכרובית של עומר מילר ושל חוסאם עבאס ממסעדת אלבאבור ולא מעט שילובים שלה עם טחינה או עם תבלינים הודיים. לסיום, השאירו לעצמכם מקום ללביבות כרובית, כי אחרי הכל בעוד שלושה שבועות זה חנוכה. שיהיה יום כרובית טעים. למדורים קודמים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ