מגונדי ועד חמין: כל מה שטעים לאכול בסוף השבוע - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מגונדי ועד חמין: כל מה שטעים לאכול בסוף השבוע

לכתבה
גונדי, מתאים במיוחד לעונת החורף המתקרבת תומר אפלבאום

מרק קרם אפונה או קדרת ירקות שורש צמחונית, דג מאודה של בית תאילנדי או בסבוסה כמו של פעם: כל ההצעות לבישולי סוף השבוע מתחילים מכאן

תגובות

דברים טובים וטעימים באים בזוגות. והפעם, בבישול סוף השבוע, בחרנו ללכת על שניים מכל דבר. בעולם המרקים, הלכנו מצד אחד על גונדי קלאסי מהמטבח הפרסי, ומצד שני מרק קרם אפונה עדכני ואופנתי ש השף גיא גמזו ממסעדת אריא. ממשיכים עם שני מאפים מהמטבח התימני לארוחת בוקר של שבת, ואחריהם המתכון המושלם לחמין והתשובה הצמחונית שלו - בקדרת ירקות שורש צמחונית. בתחום הדגים הלכנו על כמה שיותר מעודן ונקי - מצד אחד מתכון תאילנדי והתשובה שלו עם עשבי תיבול מקומיים. את ארוחה יחתמו שני סלטים מבושלים מהמטבח הטוניסאי, ולקינוח - בסבוסה קלאסית כמו של פעם או מולה התשובה העדכנית לטארט טאטן עם בננות. כך או אחרת, מה שתבחרו לאכול - שיהיה סוף שבוע טעים.

רוצים לקבל את מתכוני היום אל תיבת המייל שלכם? הצטרפו לדיוור היומי

דברים טובים וטעימים באים בזוגות. והפעם, בבישול סוף השבוע, בחרנו ללכת על שניים מכל דבר. בעולם המרקים, הלכנו מצד אחד על גונדי קלאסי מהמטבח הפרסי, ומצד שני מרק קרם אפונה עדכני ואופנתי ש השף גיא גמזו ממסעדת אריא. ממשיכים עם שני מאפים מהמטבח התימני לארוחת בוקר של שבת, ואחריהם המתכון המושלם לחמין והתשובה הצמחונית שלו - בקדרת ירקות שורש צמחונית. בתחום הדגים הלכנו על כמה שיותר מעודן ונקי - מצד אחד מתכון תאילנדי והתשובה שלו עם עשבי תיבול מקומיים. את ארוחה יחתמו שני סלטים מבושלים מהמטבח הטוניסאי, ולקינוח - בסבוסה קלאסית כמו של פעם או מולה התשובה העדכנית לטארט טאטן עם בננות. כך או אחרת, מה שתבחרו לאכול - שיהיה סוף שבוע טעים.

רוצים לקבל את מתכוני היום אל תיבת המייל שלכם? הצטרפו לדיוור היומי

מרק גונדי

איך מכינים גונדי?

ישראל נורליאן, שף אורח
מרק אפונה

מרק קרם אפונה

גיא גמזו, שף אורח
מנת ג'חנון עם ירקות

ג'חנון לשבת בבוקר

קרן הבר
קובנה

מתכון לקובנה של סבתא מרים

שירה כהן
צ'ולנט קוגל )למעלה( וצ'ולנט זנב שור וחיטה
ירוקה. השימוש בזנב, ובחלקים אחוריים
אחרים, נפוץ אצל יהודים ספרדים

החמין המושלם: חומרי גלם מקומיים בטכניקה מזרח-אירופאית מסורתית

רונית ורד
קדירת ירקות שורש ביין לבן ועשבי תיבול

קדרת ירקות שורש ביין לבן ועשבי תיבול

אוראל קמחי, שף אורח
דג מאודה

דג מאודה של בית תאילנדי

יריב מלילי, שף אורח
דג במעטפה

מנת הדג הכי עדינה שהכנתם

מיכל רוזנבך
סלט דלעת של סבתא

סלט דלעת של סבתא

מתן שופן
בתמונה רואים סלט עגבניות וזיתים

סלט מבושל של זיתים ועגבניות

מתן שופן
עוגת בננות הפוכה

עוגת בננות הפוכה יפהפייה

מיכל רוזנבך
עוגת סולת של פעם עם קוקוס ולימון

עוגת סולת של פעם עם קוקוס ולימון

לימור לניאדו תירוש

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות