מגונדי ועד חמין: כל מה שטעים לאכול בסוף השבוע

מרק קרם אפונה או קדרת ירקות שורש צמחונית, דג מאודה תאילנדי או בסבוסה כמו של פעם: כל ההצעות לבישולי סוף השבוע מתחילים מכאן

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרק גונדי
גונדי, מתאים במיוחד לעונת החורף המתקרבתצילום: תומר אפלבאום

אומרים שדברים טובים וטעימים באים בזוגות, לכן הפעם, בבישולי סוף השבוע, בחרנו ללכת על שניים שניים מכל דבר. בעולם המרקים, הלכנו מצד אחד על גונדי קלאסי מהמטבח הפרסי, ומצד שני מרק קרם אפונה עדכני ואופנתי של השף גיא גמזו ממסעדת אריא. את ארוחה נפתח עם שני סלטים מבושלים מהמטבח הטוניסאי וממשיכים עם שני מאפים מהמטבח התימני לארוחת בוקר של שבת, ואחריהם המתכון המושלם לחמין והתשובה הים תיכונית שלו - בדמות שוקרוט. לעיקריות שתי קדרות - אחת לאוכלי כל והשנייה עם ירקות שורש צמחונית. בתחום הדגים הלכנו על כמה שיותר מעודן ונקי - מצד אחד מתכון תאילנדי והתשובה שלו עם עשבי תיבול מקומיים. לקינוח - בסבוסה קלאסית כמו של פעם או מולה התשובה העדכנית לטארט טאטן עם בננות. עוגיות שקדים שהולכות עם קפה או עוגת תפוחים מהירה, כי אי אפשר בלי. כך או אחרת, מה שתבחרו לאכול - שיהיה סוף שבוע טעים. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ