כל מה שטעים לאכול בסוף השבוע - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כל מה שטעים לאכול בסוף השבוע

לכתבה
Getty Images / iStockphoto

במקום לשבור את הראש מה לבשל לשבת, הנה צרור רעיונות ששווה בשבילם להיכנס למטבח

תגובות

בחיינו העדכניים אפשר להשיג את מרבית מחומרי הגלם כל השנה, אבל לפעמים באות העונות ומזכירות לנו - מה צריך לאכול ומתי. למרות שניתן להשיג אותן במשך כל השנה, עונתן הטבעית של הפטריות היא הסתיו ועל כן הן טובות כעת במיוחד. גם אם מזג האוויר עוד לא ממש סגור על עצמו במהלך היום (סתיו, מה אתם רוצים?), בשעות הערב אין כמו מנת פטריות הגונה ומחממת - כשטעם של אדמה וניחוח לא מכאן מתגנב לכל העסק. כפי שמיד תראו, הפטריות יכולים להשתלב במגוון רחב מאוד של מנות, ממרק כמובן בו הן תמיד אידיאליות (והבנו לכם ספיישל משנות ה-90 מרק בכיכר לחם) ועד צלייה בתנור. הסוד הגלוי של הפטריות טמון ביכולת שלהן לספוג ולקבל את טעמי הרוטב בשמחה ובהכנעה, תוך השתלבות עם שאר המרכיבים. הנה עשר אופציות נהדרות, ממש קצה כל מה שאפשר לעשות איתן, לקראת הימים המתקררים. למתכונים מומלצים נוספים

ובכן, מה תבשלו בסוף השבוע? אנחנו מכירים כמה אנשים שכבר ביום רביעי מתחילים לגבש רשימה של מנות שבא להם לאכול בשבת ובהתאם מכינים רשימת קניות. אנחנו מקנאים באנשים הללו. מה שכבר ברור שבין כל הבישולים לשבת יהיו לפחות מרק אחד, איזה סוג של תבשיל וומשהו שקשור בחנוכה - סביר להניח שסופגניות אנחנו נקנה, אבל לביבות בגרסה ביתית זה הכרח. למתכונים מומלצים נוספים

חלה ביתית

מתכון פשוט לחלה לשבת

חן קרופניק, עכבר העיר
חמין

חמין לשבת חורפית

אורה קורן
מרק בטטה

מרק בטטה מעוטר בשמנת

ישראל שביט, שף אורח
מרק חומוס וזעפרן מקסיקני

מרק חומוס וזעפרן מקסיקני

איתמר דוידוב, שף אורח
לביבות כרובית

לביבות כרובית משגעות

איילת לטוביץ', שפית אורחת
לביבה קצת אחרת

לביבה קצת אחרת לקראת חנוכה

מיכל רוזנבך
חצילים מטוגנים בציר בשר

תבשיל חצילים מטוגנים, תפוחי אדמה ובשר

הדיי עפאים
תבשיל עוף, מנגולד, חציל יפני ופטריות מלך היער

תבשיל עוף, מנגולד, חציל ופטריות מלך היער

מתן שופן
תבשיל בשר על העצם ביין לבן, סילאן ובייבי סלק

תבשיל בשר על העצם ביין לבן, סילאן ובייבי סלק

לימור לניאדו תירוש
אורז מלא עם דלעת ושום שחור

אורז מלא עם דלעת ושום שחור

לימור לניאדו תירוש

איך מכינים ספינג'?

מאיה רביבו, קונדיטורית אורחת

עוגת סילאן, חלבה ופיסטוקים של מיקי שמו

מיקי שמו, שף אורח

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות