כל הדרכים להכין לביבות לחנוכה - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כל הדרכים להכין לביבות לחנוכה

לכתבה
לביבות רושטיתומר אפלבאום

מלביבות תפוחי האדמה של אמא, דרך לביבות הבטטה של אורנה ואלה ועד לביבות קוסקוס מרוקאיות, לביבות אורז יפניות או לביבות קרם פטיסייר מתוקות - לביבה לכל גחמה

4תגובות

כשזה מגיע למאכלי חג חנוכה, אפשר לחלק את החוגגים והמטגנים לשני מחנות - מחנה הסופגנייה ומחנה הלביבה. עבור מי מכם שנמנים עם המחנה השני, קיבצנו הפעם רק מתכונים מצוינים ללביבות חמות, מתוקות או מלוחות, אפויות או מטוגנות, קלאסיות ונוסטלגיות שמדיפות ריח של געגוע או יצירתיות וכאלו שלוקחות את מנהג טיגון ואכילת הלביבה אל הצד הפרוע. בין המתכונים: לביבות תפודים מסורתיות, לביבות רושטי שוויצריות, לביבות בטטה עם דג או טבעוניות או בכלל אלו המיתולוגיות של אורנה ואלה; לביבות עדשים כתומות, לביבות סלק סגולות, לביבות כרישה, לביבות גזר ושקדים או לביבות כרובית משגעות; ערוק, הגרסה העירקית למאכל שמעבר לטיגונין של חג החנוכה, היא תוספת ראויה לסביח גם בחולין; ומאזורים שונים בעולם - לביבות אורז יפניות, לביבות קוסקוס מרוקאיות או לביבות תירס תאלינדיות. בין הלביבות המתוקות: לביבות תפוחי עץ וקינמון, לביבות ריקוטה או לביבות קרם פטיסייר צפון איטלקיות שלא נאכלות בהכרח כקינוח. בקיצור, כל הדרכים מובילות ללביבות.  

כשזה מגיע למאכלי חג חנוכה, אפשר לחלק את החוגגים והמטגנים לשני מחנות - מחנה הסופגנייה ומחנה הלביבה. עבור מי מכם שנמנים עם המחנה השני, קיבצנו הפעם רק מתכונים מצוינים ללביבות חמות, מתוקות או מלוחות, אפויות או מטוגנות, קלאסיות ונוסטלגיות שמדיפות ריח של געגוע או יצירתיות וכאלו שלוקחות את מנהג טיגון ואכילת הלביבה אל הצד הפרוע. בין המתכונים: לביבות תפודים מסורתיות, לביבות רושטי שוויצריות, לביבות בטטה עם דג או טבעוניות או בכלל אלו המיתולוגיות של אורנה ואלה; לביבות עדשים כתומות, לביבות סלק סגולות, לביבות כרישה, לביבות גזר ושקדים או לביבות כרובית משגעות; ערוק, הגרסה העירקית למאכל שמעבר לטיגונין של חג החנוכה, היא תוספת ראויה לסביח גם בחולין; ומאזורים שונים בעולם - לביבות אורז יפניות, לביבות קוסקוס מרוקאיות או לביבות תירס תאלינדיות. בין הלביבות המתוקות: לביבות תפוחי עץ וקינמון, לביבות ריקוטה או לביבות קרם פטיסייר צפון איטלקיות שלא נאכלות בהכרח כקינוח. בקיצור, כל הדרכים מובילות ללביבות.  

טיגון לביבות

כמה דברים שכדאי לדעת לפני שמתחילים לטגן לביבות לחג

דורעם גונט
לביבות גבינה

לביבות גבינה של מיקי שמו

מיקי שמו, שף אורח
לביבות סלק

לביבות סלק מעולות

יניב עדן, שף אורח
לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות מבית אמא

נירה רוסו
לביבות דג ובטטה

לביבות דג ובטטה

קובי אוחיון, שף אורח
לביבה עם שמנת חמוצה

לביבות תפוח אדמה קצת אחרות

עמוס חיון, שף אורח
לביבות עדשים כתומות בגראם מסאלה עם רוטב ראהיטה

לביבות עדשים כתומות בגראם מסאלה

קובי אוחיון, שף אורח
רושטי מהים התיכון. שוויץ זה כאן, לפעמים

הלביבה המנחמת ביותר בחנוכה

הדיי עפאים
לביבה עם בצל ירוק

לביבות תפוחי אדמה עם בצל ירוק ומרווה

דורעם גונט
לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה של אימא עם טריק קטן

מיכל רוזנבך
לביבות כרישה

לביבות כרישה

נירה רוסו
לביבות בטטה של אורנה ואלה

לביבות בטטה של אורנה ואלה

באדיבות מסעדת "אורנה ואלה"
ערוק: הלביבות העיראקיות

ערוק: הלביבות העיראקיות

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
הלביבה האיטלקית - פריטלה די ריזו

הלביבה האיטלקית - פריטלה די ריזו

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
לביבות קוסקוס מרוקאיות

חנוכה קצת אחר עם לביבות קוסקוס ממרקש

לימור לניאדו תירוש
לביבות אורז

לביבות אורז יפניות

ששי שאולזון, שף אורח
לביבות תירס

לביבות תירס תאילנדיות

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
קרוקטים- הגרסה ההולנדית ללביבות

קרוקטים- הגרסה ההולנדית ללביבות

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
לביבות חריפות

מתכונים: לביבות טבעוניות שחייבים לנסות בבית

הארץ
רושטי

לכבוד החנוכה: לביבות בלי קמח וביצים

לימור לניאדו תירוש
לביבות כתומות

לביבות כתומות ללא פחמימות מיותרות

ששי שאולזון, שף אורח
לביבות הסלק של קרן קדוש

לביבות סלק מנצחות

קרן קדוש, שף-קונדיטורית אורחת
לביבות כרובית

לביבות כרובית משגעות

איילת לטוביץ', שפית אורחת
לביבות רושטי

לביבות רושטי ריחניות

ששי שאולזון, שף אורח
לביבות גזר ושקדים

לביבות גזר ושקדים

מיכל רכלבסקי, קונדיטורית אורחת
לביבות תפוח עץ

לביבות תפוח-עץ

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
לביבות ריקוטה וקינמון

לביבות ריקוטה וקינמון

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
לביבות קרם פטיסייר

לביבות קרם פטיסייר crema fritta

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות