מהמלוחות למתוקות: 30 דרכים להכין לביבות

מלביבות תפוחי האדמה של אמא, דרך לביבות הבטטה של אורנה ואלה ועד לביבות קוסקוס מרוקאיות, לביבות אורז יפניות או לביבות קרם פטיסייר מתוקות - לביבה לכל גחמה כי חנוכה כבר מעבר לאופק

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לביבות תפוחי אדמה
רותם מימון
רותם מימון

אין דרך להימנע מזה - חנוכה בדרך וטיגונים יחד עמו. כשזה מגיע למאכלי חג חנוכה, אפשר לחלק את החוגגים והמטגנים לשני מחנות - מחנה הסופגניות ומחנה הלביבות. עבור מי מכם שנמנים עם המחנה השני, קיבצנו הפעם רק מתכונים מצוינים ללביבות חמות, מתוקות או מלוחות, אפויות או מטוגנות, קלאסיות ונוסטלגיות שמדיפות ריח של געגוע או יצירתיות וכאלו שלוקחות את מנהג טיגון ואכילת הלביבה אל הצד הפרוע. בין המתכונים: לביבות תפוחי אדמה מסורתיות, לביבות בטטה המיתולוגיות של אורנה ואלה וגם כאלה עם דג או טבעוניות, לביבות עדשים כתומות, לביבות סלק סגולות, לביבות כרישה, לביבות גזר ושקדים או לביבות כרובית משגעות; ערוק, הגרסה העיראקית ללביבה היא תוספת ראויה לסביח גם בימות החול. מאזורים אחרים בעולם הבאנו לביבות רושטי שוויצריות, לביבות אורז יפניות, לביבות קוסקוס מרוקאיות או לביבות תירס תאילנדיות. אי אפשר לציין את חנוכה בלי איזה מתכון ללביבה חמה ומתוקה, על כן בנגזרת הלביבות המתוקות תמצאו שילובים של תפוחי עץ וקינמון, ריקוטה או קרם פטיסייר בסגנון צפון איטליה. בקיצור, כל הדרכים מובילות ללביבות.  עוד מתכונים מומלצים לחנוכה

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ