מהמלוחות למתוקות: כל הדרכים להכין לביבות

מלביבות תפוחי האדמה של אמא, דרך לביבות הבטטה של אורנה ואלה ועד לביבות קוסקוס מרוקאיות, לביבות אורז יפניות או לביבות קרם פטיסייר מתוקות - לביבה לכל גחמה כי חנוכה כבר מעבר לאופק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לביבות תפוחי אדמה
לביבות תפוחי אדמהצילום: דורעם גונט

אין דרך להימנע מזה - חנוכה כאן והטיגונים יחד עמו. כשזה מגיע למאכלי חג חנוכה, אפשר לחלק את החוגגים והמטגנים לשני מחנות - מחנה הסופגניות ומחנה הלביבות. עבור מי מכם שנמנים עם המחנה השני, קיבצנו הפעם רק מתכונים מצוינים ללביבות חמות, מתוקות או מלוחות, אפויות או מטוגנות, קלאסיות ונוסטלגיות שמדיפות ריח של געגוע או יצירתיות וכאלו שלוקחות את מנהג טיגון ואכילת הלביבה אל הצד הפרוע.

בין המתכונים: לביבות תפוחי אדמה מסורתיות, אבל גם את לביבות הבטטה המיתולוגיות של אורנה ואלה שהן קלאסיקה מודרנית. הוספנו גם כאלה עם עדשים כתומות, סלק, כרישה, גזר ושקדים או לביבות כרובית משגעות. נדדנו גם אל המחוזות העדתיים עם ערוק, הגרסה העיראקית ללביבה (שיכולה להיות תוספת ראויה לסביח גם בימות החול), מאזורים אחרים בעולם הבאנו לביבות רושטי שוויצריות, לביבות אורז יפניות, לביבות קוסקוס מרוקאיות או לביבות תירס תאילנדיות. אי אפשר לציין את חנוכה בלי מתכונים טבעוניים ללביבות. כאן תמצאו אותם בהרחבה, ואילו ברשימה מטה כמה דוגמאות.

לקינוח, לביבה חמה ומתוקה כמובן. בנגזרת הלביבות המתוקות תמצאו שילובים של גבינה, תפוחי עץ וקינמון, ריקוטה או קרם פטיסייר בסגנון צפון איטליה. בקיצור, כל הדרכים מובילות ללביבות.

מתכונים מומלצים נוספים לחנוכה

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ