מפריקסה ועד צ'ורוס מושלם: המתכונים שיגרמו לכם לרצות לטגן משהו

פריטו מיסטו או פאקורה הודית, פריקסה של אייל שני או אגרול סיני: אם כבר מטגנים משהו בחנוכה, שזה יהיה בשביל סיבה טובה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צ'ורוס. הכי טעים בשעה שהוא  יוצא מן השמן ומתגלגל בסוכר
צ'ורוס. הכי טעים בשעה שהוא יוצא מן השמן ומתגלגל בסוכרצילום: דן פרץ
רותם מימון

בימים כתיקונם, טיגון הוא פרסונה נון גראטה בביתנו. אין סיכוי לראות אצלנו שמן מתחמם לו, בקושי בחביתה. כולנו שמענו והכרנו מקרוב את נזקי הטיגון ובכלל - לטעמנו אפייה עושה את זה פעמים רבות טוב יותר, אז למה לטגן? כלומר, ברור לנו למה לטגן - אין כמו בצק שיצא הרגע מהשמן והוא טרי ומשובח, אין כמו שניצל או קציצות שהרגע עזבו את המחבת, אבל עם כל הכבוד לטעם והאושר הרגעי - הקלוריות ושאר העניינים הבריאותיים אינם שווים את זה. מצד שני, אנחנו לא בימים כתיקונם וברוח החג ורק בו, נתנו מעט דרור ושחרננו את החגורה. ואם לא נאכל סופגניות, אז לפחות נטגן משהו. כדאי להתחיל עם העצות הנצחיות לטיגוני לביבות של מיכל וקסמן והן רלוונטיות לא רק בחנוכה. משם כדאי להמשיך ללעטקס המסורתי של השף זמי שרייבר ומשם לצלול לשלל הטוגנים: פריטו מיסטו האיטלקי מול המטוגנים ההודיים, לעבור אל הירקות והאגרול ולקנח בצ'ורוס נפלא כמו בספרד. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ