מפריקסה ועד צ'ורוס מושלם: המתכונים שיגרמו לכם לרצות לטגן משהו - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מפריקסה ועד צ'ורוס מושלם: המתכונים שיגרמו לכם לרצות לטגן משהו

לכתבה
צ'ורוס. הכי טעים בשעה שהוא יוצא מן השמן ומתגלגל בסוכר דן פרץ

פריטו מיסטו או פאקורה הודית, פריקסה של אייל שני או אגרול סיני: אם כבר מטגנים משהו בחנוכה, שזה יהיה בשביל סיבה טובה

תגובות

בימים כתיקונם, טיגון הוא פרסונה נון גראטה בביתנו. אין סיכוי לראות אצלנו שמן מתחמם לו, בקושי בחביתה. כולנו שמענו והכרנו מקרוב את נזקי הטיגון ובכלל - אפייה עושה את זה הרבה פעמים יותר טוב, אז למה לטגן? אבל אנחנו לא בימים כתיקונם וברוח החג ורק בו, נתנו מעט דרור ושחרננו מעט את החגורה. כדאי להתחיל עם העצות הנצחיות לטיגונים של דורעם גונט והן רלוונטיות לא רק בחנוכה. משם כדאי להמשיך ללעטקס המסורתי של השף זמי שרייבר ומשם לצלול לשלל הטוגנים: פריטו מיסטו האיטלקי מול המטוגנים ההודיים, לעבור אל הירקות והאגרול ולקנח בצ'ורוס נפלא כמו בספרד. למתכונים מומלצים נוספים

בימים כתיקונם, טיגון הוא פרסונה נון גראטה בביתנו. אין סיכוי לראות אצלנו שמן מתחמם לו, בקושי בחביתה. כולנו שמענו והכרנו מקרוב את נזקי הטיגון ובכלל - אפייה עושה את זה הרבה פעמים יותר טוב, אז למה לטגן? אבל אנחנו לא בימים כתיקונם וברוח החג ורק בו, נתנו מעט דרור ושחרננו מעט את החגורה. כדאי להתחיל עם העצות הנצחיות לטיגונים של דורעם גונט והן רלוונטיות לא רק בחנוכה. משם כדאי להמשיך ללעטקס המסורתי של השף זמי שרייבר ומשם לצלול לשלל הטוגנים: פריטו מיסטו האיטלקי מול המטוגנים ההודיים, לעבור אל הירקות והאגרול ולקנח בצ'ורוס נפלא כמו בספרד. למתכונים מומלצים נוספים

טיגון לביבות

כמה דברים שכדאי לדעת לפני שמתחילים לטגן לביבות לחג

דורעם גונט
לעטקס תפוחי אדמה

לעטקס תפוח אדמה ובצל

זמי שרייבר, שף אורח
פטריות, ברוקולי, קורנישונים, במיה ובצל ירוק בציפוי פריך. גם ירקות כבושים ומשומרים יתאימו

אין כמו צלחת פריטו מיסטו

הדיי עפאים
סמוסה ירקות

מטוגנים הודיים לארוחת חטיפים אלטרנטיבית

רפגל סינג בנדארי, שף אורח
כרובית מטוגנת בלימון

כרובית בלימון עם צ'ילי ושומשום

רוני קשמין
צ'ורוס. הכי טעים בשעה שהוא  יוצא מן השמן ומתגלגל בסוכר

לפתוח את הבוקר כמו בספרד עם צ'ורוס ושוקו מתוק-חריף

הדיי עפאים
חצילים מטוגנים עם סילאן

טעימה מברצלונה: טאפאס של חצילים מטוגנים עם סילאן

עמרי פולק
פריקסה

איך אייל שני מכין פריקסה?

מירי חנוך, אייל שני

הפריקסה התוניסאית היא הדבר הכי קרוב לסופגניה

מתן שופן
אגרול

איך מכינים אגרול בבית?

דורעם גונט
לביבות גבינה וחמוציות

לביבות גבינה וחמוציות

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
חלה מטוגנת של אורה קורן

מתכון לפרנץ' טוסט - חלה מטוגנת

אורה קורן

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות