בטעם של פעם: רק מתכונים מצוינים לעוגות נוסטלגיות - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בטעם של פעם: רק מתכונים מצוינים לעוגות נוסטלגיות

לכתבה
האם בשלה העת לעוגת סברינה בגרסה מקומית וקלילה יותר? דרימזטיים

מסברינה, דרך רולדה ועד שרלוטקה - כל העוגות שעושות חשק להישאר בבית עם התה, הפרוסה והתנור

תגובות

גל של נוסטלגיה מתוקה מציף אותנו לאחרונה בשלל עוגות גבוהות קומה, עתירות קרמים ועמוסות קצפת. אולי אפשר להאשים בכך, או לברך, את חזרתה של רשת קפולסקי מן המתים. כך או כך, סוף השבוע החורפי שמתקרב הוא סיבה טובה בפני עצמה כדי להוציא מהבוידעם את המתכונים הנושנים לכל העוגות שהן קלאסיקות, להדליק את האח (או התנור) ולדמיין בחזוננו את צינת אירופה הקלאסית, ויאללה לעבודה ולאפייה. בין המתכונים הפעם: סברינה עתירת קצפת ורום עם טריק סודי; טורט בשני צבעים, שם שני לעוגת השיש הטובה והאהובה (שיש המכנים גם "עוגת ספוג", "עוגת חנק" או "עוגת הצילו" כשהספוג מאבד את האוויר); עוגת ביסקוויטים קצפתית של סבתא או עוגת תותים של הסבתא האיטלקית שאין לנו; קוגלהוף קלאסי או לינזר טורט אלזסי; פרסבורגר פרג ממכר של מאפיית "לחמים" או שטרודל תפוחים שינצח כל מבחן טעימה; המתכון של מיקי שמו לעוגת דובוש, הלוא היא עוגת השכבות של המטבח ההונגרי; עוגת "היער השחור" עם שוקולד, קצפת, שרי ודובדבנים או רולדה עם שוקולד, מסקרפונה ופירות אדומים; עוגת מוצרט אוסטרית או שרלוטקה, עוגת התפוחים הקלה והמופלאה של המטבח הרוסי (יש שטוענים, הפולני) ועוד. בקיצור, רק מתכונים נוסטלגיים ומצוינים. למתכונים מומלצים נוספים

גל של נוסטלגיה מתוקה מציף אותנו לאחרונה בשלל עוגות גבוהות קומה, עתירות קרמים ועמוסות קצפת. אולי אפשר להאשים בכך, או לברך, את חזרתה של רשת קפולסקי מן המתים. כך או כך, סוף השבוע החורפי שמתקרב הוא סיבה טובה בפני עצמה כדי להוציא מהבוידעם את המתכונים הנושנים לכל העוגות שהן קלאסיקות, להדליק את האח (או התנור) ולדמיין בחזוננו את צינת אירופה הקלאסית, ויאללה לעבודה ולאפייה. בין המתכונים הפעם: סברינה עתירת קצפת ורום עם טריק סודי; טורט בשני צבעים, שם שני לעוגת השיש הטובה והאהובה (שיש המכנים גם "עוגת ספוג", "עוגת חנק" או "עוגת הצילו" כשהספוג מאבד את האוויר); עוגת ביסקוויטים קצפתית של סבתא או עוגת תותים של הסבתא האיטלקית שאין לנו; קוגלהוף קלאסי או לינזר טורט אלזסי; פרסבורגר פרג ממכר של מאפיית "לחמים" או שטרודל תפוחים שינצח כל מבחן טעימה; המתכון של מיקי שמו לעוגת דובוש, הלוא היא עוגת השכבות של המטבח ההונגרי; עוגת "היער השחור" עם שוקולד, קצפת, שרי ודובדבנים או רולדה עם שוקולד, מסקרפונה ופירות אדומים; עוגת מוצרט אוסטרית או שרלוטקה, עוגת התפוחים הקלה והמופלאה של המטבח הרוסי (יש שטוענים, הפולני) ועוד. בקיצור, רק מתכונים נוסטלגיים ומצוינים. למתכונים מומלצים נוספים

עוגת סברינה, או באבא או-רום

הטריק הסודי לעוגות סברינה

סער אהרוני, קונדיטור אורח
טורט שני צבעים

טורט שני צבעים, מסורת משפחתית של דורות

קרן הבר
עוגת הביסקוויטים של סבתא מרים

עוגת הביסקוויטים של סבתא

שרון היינריך
קוגלהוף

איך מכינים קוגלהוף קלאסי?

קרן קדוש

מתכון: רולדת שוקולד מסקרפונה ופירות אדומים

סאני דרעי, שף קונדיטורית אורחת
עוגת היער השחור

מתכון לעוגת היער השחור

אורה קורן

עוגת עקיצת הדבורה

אורה קורן
עוגת מוצרט

עוגת מוצרט

בן עמי ברתיני שביט, קונדיטור אורח
קרם שניט

מתכון: עוגת קרם שניט בקרם קוקוס

הארץ
עוגת דובוש

עוגת דובוש של מיקי שמו

מיקי שמו, שף קונדיטור אורח
לינזר אלזסי

לינזר טורט אלזסי של אלופת העולם בריבות

שרון היינריך
עוגת פרסבורגר פרג

עוגת פרסבורגר פרג

אורי שפט, שף קונדיטור אורח
שטרודל תפוחים

מתוק התפוח: שטרודל שינצח בכל מבחן טעימה

לימור לניאדו תירוש
עוגת פירורים כמו של פעם

עוגת פירורים של פעם

נירה רוסו
קרוסטטה תותים

עוגת תותים כמו של הסבתא האיטלקית שאין לכם

מיכל רוזנבך
שרלוטקה, עוגת תפוחים רוסית

שרלוטקה: עוגת תפוחים רוסית קלה ומופלאה

הארץ

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות