בטעם של פעם: 18 מתכונים לעוגות נוסטלגיות

מסברינה, דרך רולדה ועד שרלוטקה - כל העוגות שעושות חשק להישאר בבית עם התה, הפרוסה והתנור

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת סברינה, או באבא או-רום
האם בשלה העת לעוגת סברינה בגרסה מקומית וקלילה יותר?צילום: דרימזטיים
רותם מימון
רותם מימון

גל של נוסטלגיה מתוקה מציף אותנו לאחרונה בשלל עוגות גבוהות קומה, עתירות קרמים ועמוסות קצפת. סוף השבוע המתקרב הוא סיבה טובה בפני עצמה כדי להוציא מהבוידעם את המתכונים הנושנים לכל העוגות שהן קלאסיקות ולדמיין שיש פה חורף אמיתי כמו באירופה הקלאסית. בין המתכונים הפעם: סברינה עתירת קצפת ורום עם טריק סודי; טורט בשני צבעים, שם שני לעוגת השיש הטובה והאהובה (שיש המכנים גם "עוגת ספוג", "עוגת חנק" או "עוגת הצילו" כשהספוג מאבד את האוויר); עוגת ביסקוויטים קצפתית של סבתא או עוגת תותים של הסבתא האיטלקית שאין לנו; קוגלהוף קלאסי או לינזר טורט אלזסי; פרסבורגר פרג ממכר של מאפיית "לחמים" או שטרודל תפוחים שינצח כל מבחן טעימה; המתכון של מיקי שמו לעוגת דובוש, הלוא היא עוגת השכבות של המטבח ההונגרי; עוגת "היער השחור" עם שוקולד, קצפת, שרי ודובדבנים או רולדה עם שוקולד, מסקרפונה ופירות אדומים; עוגת מוצרט אוסטרית או שרלוטקה, עוגת התפוחים הקלה והמופלאה של המטבח הרוסי (יש שטוענים, הפולני) ועוד. בקיצור, רק מתכונים נוסטלגיים ומצוינים. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ