כל הדרכים להכין המבורגר בבית

מהמתכון הבסיסי למתחילים, דרך ההמבורגר הביתי של חיים כהן ועד לסודות של אייל שני: כך תכינו המבורגרים מושלמים בבית (כולל גרסה לצמחונים ולטבעונים)

רותם מימון
המבורגר
צילום: ניר קידר
רותם מימון

קציצת ההמבורגר, שנולדה בהמבורג שבגרמניה, היתה מעין סטייק לעניים שעשוי כולו משאריות בשר מנתחים מובחרים של קצבים גרמנים. כן, קציצת הבשר המקורית היתה עשויה מבשר קצוץ משובח ולא מבשר טחון. לתוצאות הטובות ביותר מגיעים עם סכין חדה מאוד, בעבודת יד. ועם זאת, היה זה בשר קצוץ שלא היה בו כמעט שומן. היום הדעות כבר חלוקות ולא מעט שפים רוצים להכניס קצת שומן לבשר ואם כבר ללכת על נתחים מעורבים עם שומן. זאת הסיבה שלמתכון הבסיסי להמבורגר הביתי יש לא מעט גרסאות - מתובלות יותר או פחות, עם הרבה שומן או פחות. רק זכרו: כשצולים סטייק ללא שומן, צורבת האש את הבשר והנתח מקבל טעם בשרי חזק. כשהנתח הנצרב עתיר בשומן, הטעמים שנוצרים בו מכסים את טעמי הבשר בגוונים עזים של אגוזים וחמאה. אז איך מכינים המבורגר? הנה כל הדרכים. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ