מהפתיח ועד הקינוח: רק מתכונים עם ערמונים

ממרקים ופשטידות, דרך תבשילים ופסטות ועד הקינוחים המפתיעים - כל מה שצמחוני, חם וטעים עם ערמונים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ערמונים
צילום: Leonikalkis | Dreamstime.com
רותם מימון

מזג האוויר הסגרירי והקר כמעט כמעט כמעט גורם לנו להרגיש באירופה, ובדמיוננו אנחנו מתהלכים ברחוב פריזאי נעצרים ליד מוכר הערמונים הקלויים וממלאים חופן חמים בקונוס נייר. אבל אנחנו בישראל, עומדים בפקקים בדרך לעבודה ולאסוף את הילדים מהחוגים. איפה אנחנו ואיפה אירופה. עם זאת, יש כמה דברים קטנים שיכולים עדיין לגרום לנו להפליג רחוק, אם לא פיזית אז לפחות בדמיון וברגש - וזה האוכל. קיבצנו הפעם רק מתכונים עם ערמונים, צמחוניים כולם - טבעוניים חלקם, עם תנאי קבלה מחמיר לרשימה: רק מה שחמים, נעים וטעים. בין המתכונים: מרקי ערמונים מתבקשים - החל מהקלאסיקה הפריזאית, דרך זו עם ירקות לבנים או מרק טבעוני עם הרבה בטטה; מהמרקים נעבור הישר אל זרועות התבשילים והמאפים, פשטידה או פולנטה; תבשיל חיטה ועדשים עם פטריות פורטובלו וערמונים שהנמנעים מגלוטן יכולים להמיר בו את החיטה לכוסמת ירוקה; בצק עלים ממולא או תבשיל דוחן וערמונים של אורנה ואלה שהוא לא פחות מאלכימיה.

השאירו מקום לקינוחים, משום שהערמונים הם לא רק חומר גלם נהדר בתבשילים או במרקים - כמתבקש, אלא יש בהם מתיקות אגוזית נעימה שמתגלה שוב ושוב כשידוך נפלא עם שוקולד או עם גבינות מיוחדות. אז במה מקנחים? עוגת שוקולד וערמונים מושחתת ודחוסה או עוגיות רכות ונעימות; פונדנט פריזאי או הקינוח האירופאי של השף אביב משה שמשלב ערמונים קלויים, גבינה כחולה ואגסים מקורמלים, מחווה למארון גלסה (Marron glacé), סופלה ערמונים מפתיע או מוס שוקולד עם קצפת ערמונית נהדרת - ונסיים עם הערמון המסוכר, מתכון נצחי לערמונים מסוכרים, לחטוף כפי שהם או להעשיר איתם עוגות, עוגיות ומה לא. בקיצור, בעוד חודשיים כבר נתגעגע לקור הזה - זה הזמן הכי טוב לרכוש ערמונים ולהתחיל לבשל. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ