16 מתכונים מומלצים לסוף שבוע קריר

המרקים, הקדירות, הפולנטה, הפירה המושלם, העוף והעוגות שיהפכו את ארוחות סוף השבוע לחמימות יותר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה

מרק גזר עם דג, 
דואה וחזרת
מרק גזר עם דג, דואה וחזרתצילום: מתן שופן
רותם מימון

כשבאנו לחשוב על בישולי סוף השבוע הזה, הבנו שאין טעם להתכחש לעובדה - קר לנו והגוף שלנו דורש מזון שיחמם אותו מבפנים. לכן, עד להודעה חדשה - זהו המוטו במדור. אז מה מבשלים לשלל ארוחות סוף השבוע? הנה כמה הצעות. נתחיל עם שני מרקים - הראשון - מרק עוף של פעם במלוא מובן המילה ומולו מרק גזר עדכני שמתבסס על גזרים צבעוניים שראינו לאחרונה והוא לא רק טעים - הוא גם יפה. חמין זה כבר תו תקן לסוף שבוע חורפי, אבל אם יורשה לנו - נציע ללכת על הקסולה, אם תרצו - הגרסה הצרפתית לטשולנט. למי שחייב קדירות ותבשילים של שגר ושכח על אש קטנה - נציע פה את הסופריטו בגרסה המעט מתקתקה ומיוחדת או קדירת בשר מהבילה. בתוספות - פולנטה בתנור יכולה לעבוד כתוספת נהדרת או כמנה בפני עצמה, כמו גם הפירה המיוחד כאן. מי שחולם על חופשה במזרח יכול להציץ במתכונים לארוחה תאילנדית סביב קארי ואורז של השפית לילך רווה או להסתפק בדג בנוסח קו-סאמוי. בקטגוריית עוף בתנור, נציע הפעם חידוש קטנטן - אותו העוף שתכננתם להכין רק ברוטב אמטריצ'יאנה. לקינוח שלוש עוגות שרק נראות פשוטות - האחת עם תותים, השנייה עם תפוחים והשלישית - עם תפוזים. הכי חורף שאפשר. ולמי שנותר עוד כוח - גם עוגיות שקדים שמתאימות לתה. איפה שלא תהיו ומה שלא תאכלו, שיהיה סוף שבוע טעים. מתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ