מדג מלוח ועד קינוח: כל המתכונים לארוחת נובי גוד - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מדג מלוח ועד קינוח: כל המתכונים לארוחת נובי גוד

לכתבה
בורשט טבעוני דודו בכר

מרגל קרושה, דרך הרינג תחת מעיל פרווה ועד נפוליאון או שרלוטקה - כל המתכונים שעושים כבוד לנובי גוד (ועוד)

תגובות

זהו שחר של עידן חדש – ליברלי, פלורליסטי ופוסט מודרני, לפחות כך נדמה, עידן שאפשר לחגוג בו גם את חנוכה ואת כריסמס זה לצד זה; את ולנטיינ'ס וט"ו באב יחדיו; וממש עכשיו, את הנובי גוד או סוף השנה האזרחית הנוכחית בלי בעיה. בישראל של היום, כבר לא רק עולים חדשים או ישנים מברית המועצות לשעבר חוגגים את הנובי גוד, ויש מי (אלו ללא זיקה ישירה לרוסיה) שמכירים ואפילו יודעים שלא לעשות את הטעות האיומה – ולבלבל את הנובי גוד, חג אזרחי, עם הכריסמס, שהוא חג נוצרי. אחרי שאוּמץ זה מכבר אל תוך המיינסטרים הישראלי – קיבצנו כאן הפעם את כל המתכונים שצריך כדי לחגוג אותו כמו שצריך. בין המתכונים: זקוּסקי, מרוּסית ובצורת רבים (זקוּסקה – ביחיד), אותם מתאבנים, מנות קטנות, חמות ובעיקר קרות שמוגשות באופן מסורתי כפתיחים של סעודה שלמה ונאכלות כדרך כלל עם אלכוהול, כמעט תמיד עם וודקה ובפרט, חמוצים, דגים מלוחים (הרינג כבוש) וכריכונים עם כבד קצוץ; סלט אוליבייה, שבגרסתו העממית נקרא גם "מוסקובסקי סלט" או סלט מיונז; שובה, או בשמו המלא - סילוטקה פוד שובוי ("הרינג תחת מעיל פרווה", בעברית) שהוא ללא ספק היהלום הצבעוני שבכתר ומקשט כל שולחן רוסי; המתכון המושלם לחלדייץ, הלוא היא הרגל הקרושה הרוטטת שלומדים לאהוב לאט; כיסוני ורניקס במילוי תפוחי אדמה או פירושקי, מאפי שמרים במילוי בשר שבטעמם מחזירים אל הבית של סבתא; פלוב (הידוע גם כ"אושפלו"), מנת אורז שיש שטוענים כי שולחן הנובי גוד אינו שלם בלעדיה ויש שטוענים שלא; ולקינוח, מדוביק, עוגה רוסית חגיגית עשויה שכבות-שכבות עם שמנת חמוצה ודבש מתוק ביניהן; שרלוטקה, עוגת תפוחים קלה ופשוטה אך מופלאה וכמובן, הנפוליאון, שאין עוד מלבדו, אותו נוסח רוסי לקרמשניט שבשמו מקפל פיסת היסטוריה ואירוניה – קרוי על שם המצביא הצרפתי הקטן-גדול שהובס במלחמת צרפת-רוסיה ואו אז הרוויח לעוגת השכבות הנוסטלגית את שמה. בקיצור, נובי גוד שמח. למתכונים מומלצים נוספים

זהו שחר של עידן חדש – ליברלי, פלורליסטי ופוסט מודרני, לפחות כך נדמה, עידן שאפשר לחגוג בו גם את חנוכה ואת כריסמס זה לצד זה; את ולנטיינ'ס וט"ו באב יחדיו; וממש עכשיו, את הנובי גוד או סוף השנה האזרחית הנוכחית בלי בעיה. בישראל של היום, כבר לא רק עולים חדשים או ישנים מברית המועצות לשעבר חוגגים את הנובי גוד, ויש מי (אלו ללא זיקה ישירה לרוסיה) שמכירים ואפילו יודעים שלא לעשות את הטעות האיומה – ולבלבל את הנובי גוד, חג אזרחי, עם הכריסמס, שהוא חג נוצרי. אחרי שאוּמץ זה מכבר אל תוך המיינסטרים הישראלי – קיבצנו כאן הפעם את כל המתכונים שצריך כדי לחגוג אותו כמו שצריך. בין המתכונים: זקוּסקי, מרוּסית ובצורת רבים (זקוּסקה – ביחיד), אותם מתאבנים, מנות קטנות, חמות ובעיקר קרות שמוגשות באופן מסורתי כפתיחים של סעודה שלמה ונאכלות כדרך כלל עם אלכוהול, כמעט תמיד עם וודקה ובפרט, חמוצים, דגים מלוחים (הרינג כבוש) וכריכונים עם כבד קצוץ; סלט אוליבייה, שבגרסתו העממית נקרא גם "מוסקובסקי סלט" או סלט מיונז; שובה, או בשמו המלא - סילוטקה פוד שובוי ("הרינג תחת מעיל פרווה", בעברית) שהוא ללא ספק היהלום הצבעוני שבכתר ומקשט כל שולחן רוסי; המתכון המושלם לחלדייץ, הלוא היא הרגל הקרושה הרוטטת שלומדים לאהוב לאט; כיסוני ורניקס במילוי תפוחי אדמה או פירושקי, מאפי שמרים במילוי בשר שבטעמם מחזירים אל הבית של סבתא; פלוב (הידוע גם כ"אושפלו"), מנת אורז שיש שטוענים כי שולחן הנובי גוד אינו שלם בלעדיה ויש שטוענים שלא; ולקינוח, מדוביק, עוגה רוסית חגיגית עשויה שכבות-שכבות עם שמנת חמוצה ודבש מתוק ביניהן; שרלוטקה, עוגת תפוחים קלה ופשוטה אך מופלאה וכמובן, הנפוליאון, שאין עוד מלבדו, אותו נוסח רוסי לקרמשניט שבשמו מקפל פיסת היסטוריה ואירוניה – קרוי על שם המצביא הצרפתי הקטן-גדול שהובס במלחמת צרפת-רוסיה ואו אז הרוויח לעוגת השכבות הנוסטלגית את שמה. בקיצור, נובי גוד שמח. למתכונים מומלצים נוספים

מלפפונים חמוצים וכרוב כבוש

משהו לנגוס איתו: התשובה הרוסית לפתיחת שולחן

רוני קשמין
קפוסטה

איך מכינים כרוב כבוש גרוזיני - קפוסטה

איגור ויינברג, שף אורח
סלט שובה - הרינג, סלק וביצים

שובה: סלט סלק, הרינג וביצים

לימור לניאדו תירוש
סלט מיונז

סלט אוליבייה, סלט מיונז

אורה קורן
מימין: הרינג בתחמיץ, טרטר הרינג ודומדמניות, הרינג בקארי. עם וודקה קרה ולחם שיפון

לכבוש את ההרינג

הדיי עפאים
רגל קרושה

איך מכינים רגל קרושה?

זמי שרייבר, שף אורח
ברוסקטת כבד קצוץ

ברוסקטה כבד קצוץ מפורק

מתן שופן
הוורניקס של סבתא מרים

הוורניקס של סבתא מרים

מיכל רוזנבך
בורשט טבעוני

אפשר גם בלי דג מלוח: טבעונות בסגנון רוסי

רחל טלשיר
אושפלו

מתכון לאושפלו

עמרי פולק
פירושקי במילוי בשר

מתכון לפירושקי בשר

נירה רוסו
עוגת דבש רוסית

עוגת דבש רוסית

רוסלנה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
שרלוטקה, עוגת תפוחים רוסית

שרלוטקה: עוגת תפוחים רוסית קלה ומופלאה

הארץ
עוגת נפוליאון של קרן קדוש

שיעור באפייה: איך מכינים עוגת נפוליאון כמו מקצוענים

קרן קדוש

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות