מדג מלוח ועד קינוח: כל המתכונים לארוחת נובי גוד

מרגל קרושה, דרך הרינג תחת מעיל פרווה ועד נפוליאון או שרלוטקה - כל המתכונים שעושים כבוד לנובי גוד (ועוד)

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בורשט טבעוני
בורשט טבעוניצילום: דודו בכר

זהו שחר של עידן חדש – ליברלי, פלורליסטי ופוסט מודרני, לפחות כך נדמה, עידן שאפשר לחגוג בו גם את חנוכה ואת כריסמס זה לצד זה; את ולנטיינ'ס וט"ו באב יחדיו; וממש עכשיו, את הנובי גוד או סוף השנה האזרחית הנוכחית בלי בעיה. בישראל של היום, כבר לא רק עולים חדשים או ישנים מברית המועצות לשעבר חוגגים את הנובי גוד, ויש מי (אלו ללא זיקה ישירה לרוסיה) שמכירים ואפילו יודעים שלא לעשות את הטעות האיומה – ולבלבל את הנובי גוד, חג אזרחי, עם הכריסמס, שהוא חג נוצרי. אחרי שאומץ זה מכבר אל תוך המיינסטרים הישראלי – קיבצנו כאן הפעם את כל המתכונים שצריך כדי לחגוג אותו כמו שצריך.

בין המתכונים: זקוּסקי, מרוסית ובצורת רבים (זקוּסקה – ביחיד), אותם מתאבנים, מנות קטנות, חמות ובעיקר קרות שמוגשות באופן מסורתי כפתיחים של סעודה שלמה ונאכלות כדרך כלל עם אלכוהול, כמעט תמיד עם וודקה ובפרט, חמוצים, דגים מלוחים (הרינג כבוש) וכריכונים עם כבד קצוץ; סלט אוליבייה, שבגרסתו העממית נקרא גם "מוסקובסקי סלט" או סלט מיונז; שובה, או בשמו המלא - סילוטקה פוד שובוי ("הרינג תחת מעיל פרווה", בעברית) שהוא ללא ספק היהלום הצבעוני שבכתר ומקשט כל שולחן רוסי; המתכון המושלם לחלדייץ, הלוא היא הרגל הקרושה הרוטטת שלומדים לאהוב לאט; כיסוני ורניקס במילוי תפוחי אדמה או פירושקי, מאפי שמרים במילוי בשר שבטעמם מחזירים אל הבית של סבתא; פלוב (הידוע גם כ"אושפלו"), מנת אורז שיש שטוענים כי שולחן הנובי גוד אינו שלם בלעדיה ויש שטוענים שלא; ולקינוח, מדוביק, עוגה רוסית חגיגית עשויה שכבות-שכבות עם שמנת חמוצה ודבש מתוק ביניהן; שרלוטקה, עוגת תפוחים קלה ופשוטה אך מופלאה וכמובן, הנפוליאון, שאין עוד מלבדו, אותו נוסח רוסי לקרמשניט שבשמו מקפל פיסת היסטוריה ואירוניה – קרוי על שם המצביא הצרפתי הקטן-גדול שהובס במלחמת צרפת-רוסיה ואו אז הרוויח לעוגת השכבות הנוסטלגית את שמה. בקיצור, נובי גוד שמח. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ