הכי טוב בגשם: מתכונים חורפיים עם פטריות

במרקים מהבילים או בריזוטו של שאול בן אדרת, בהמבורגר טבעוני או במוקפץ ואפילו בממולאים - מנות חורפיות, צמחוניות וטבעוניות עם פטריות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק פטריות של שגב
מרק פטריות של שגבצילום: עידן ירדני
רותם מימון
רותם מימון

מזג האוויר הנוכחי, הרוחות הקרות המנשבות והגשם שהתחדש השבוע, הם בדיוק העיתוי ליהנות ממנה הגונה של פטריות. אמנם באירופה סיימו מזמן את קטיף הפטריות שמתחיל אצלם בסתיו, אולם אצלנו ובעיקר בסגר - לא נמתין לליקוט פטריות ביער, אלא נרוץ לסופר ונרכוש במיטב כספנו.

לכבוד יום שני ללא בשר ובסימן הקור, קיבצנו הפעם רק מתכונים צמחוניים וטבעוניים, כולם עם פטריות. בין המתכונים: קודם כל, מרקי פטריות כי אם לא עכשיו - אי מתי? ממשיכים עם סלטי פטריות חמים עם גבינה כחולה או צנוברים; פשטידה שופעת פטריות; פטריות ממולאות - בגבינות, בריזוטו או בטופו ואגוזי מלך; ואם כבר ריזוטו - הכירו את הגרסה הקלה (יחסית) של השף שאול בן אדרת או המתכון שישיב את חדוות האכילה לקינואה; בגזרת התבשילים - תבשיל אורז בר עם שלל ירקות או תבשיל טופו ופטריות בקרם קוקוס, את הקו האסייתי ימשיכו אטריות מוקפצות, ויש אפילו המבורגר טבעוני ושניצל פטריות מפתיע ומוצלח במיוחד ותמיד צריך שיהיה מתכון לפאי רועים צמחונים - הנה הגרסה שלנו. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ