מפאייה ועד מרק: תבשילי אורז נהדרים לימים קרים

מהאורז ושעועית של אייל שני, דרך הנזיד של בית תאילנדי ועד הדייסה המיתולוגית של הבראסרי - כל מתכוני האורז המושלמים לחורף

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אורז עם בשר של מתן שופן
אורז עם בשר של מתן שופןצילום: מתן שופן
רותם מימון

ברוח הימים הקרים וכדי להוכיח שאורז, בניגוד למה שאולי חשבתם בטעות, הוא לא רק תוספת. אספנו לכאן נבחרת נאה של מתכונים שכולם סביב תבשילי אורז משביעים ומחממים, חלקם ממש ארוחה שלמה בסיר אחד. בין המתכונים: פאייה שתגרום לכם להתגעגע לימי הקיץ שנדמים לפתע כה רחוקים, מרקי אורז שונים כי אי אפשר להעביר יום פה בלי מרק. וגם אורז עם עוף שהוא לגמרי מגלם את ההבטחה לארוחה בסיר אחד. עוד הבאנו - גרסה שונה לאושפלאו הבוכרי הידוע; חשוות אל-אוזי, תבשיל אורז ובשר חגיגי מהמטבח הערבי-גלילי; נזיד האורז של בית תאילנדי ואפשר לשחק עם מה שבוחרים לשבץ בו - בשר קצוץ, עוף או טופו; בחש בוכרי ירוק או אורז פרסי אדום; בריאני ירקות או אורז עם טלה וחמוציות; אורז עם שעועית של אייל שני או מקלובה קציצות של הדיי עפאים.

לקינוח או כארוחת בוקר נאה - שלוש גרסות לדייסת אורז, מברקוקס, דייסת האורז המרוקאית, דרך רי אולה, אורז בחלב עם פקאנים מקורמלים שישכיח גם מהספקנים והבררנים את הפחד מדייסה ועד הגרסה המיתולוגית של הבראסרי לדייסת אורז. 
למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ