ירקות כתומים: 26 מתכונים חורפיים טעימים במיוחד

משלל מרקים ועד עוגות גזר - כך תהפכו שבת קרירה ומנומנמת לסוף שבוע כתום ומלא טעמים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פאי רעים
צילום: מיכל וקסמן
רותם מימון

בעידן בו בכל יומיים מתפרסם מחקר חדש שאומר מה מותר ובעיקר מה אסור לאכול, צריך להגיד תודה שמדי פעם המדע מודה שלאכילת פירות וירקות כתומים יש יתרונות בריאותיים ברורים. עזבו אתכם מפחמימות וסוכרים (שידוע לכל שיש בירקות הללו), כל סבתא יודעת למלמל שכתום זה בריא לעיניים ולנשמה. והיא צודקת. מעבר לזה, ירקות כתומים כמו גזר, בטטה, דלעת ודלורית הם גם כלי יעיל להתמודד עם הטמפרטורות שיורדות, בעיקר בתבשילים, כי לפני הכל - כתום זה טעים. אותנו לא צריך לשכנע מעבר לתירוץ הטעם, כדי להקדיש סוף שבוע שלם למתכונים נהדרים מגזר ועד דלעת, מבטטה ועד דלורית, מהמנה הראשונה ועד הקינוח - הכל עם ירקות כתומים: מרקים, סלטים, תבשילים, תוספות ומאפים וכמובן העוגות האהובות עלינו: עוגות גזר. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ