מקרוני וספגטי: 18 מתכונים שאי אפשר להפסיק לאכול

ארוחת ערב שכולה מקרוני או ספגטי זו ארוחה הכי פשוטה בעולם, אבל גם הכי טעימה שיש. הנה 18 מתכוני מקרוני וספגטי שצריך לדעת

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ספגטי בולונז
ספגטי בולונזצילום: Getty Images IL / ThinkStock
רותם מימון

באיטליה המקרוני הם בכלל סוג של פסטה קצרה וחלולה, מהסוג שאימצו האמריקאים למאכל המפורסם "מק אנד צ'יז" — מקרוני עם גבינה מותכת. אצלנו נתקבע הכינוי בטעות דווקא לספגטי הארוכים. נעשה סדר אחת ולתמיד: מקרוני הם פסטה חלולה כלומר, שיש בה חור באמצע. ספגטי הם גלילי פסטה צרים, ארוכים ודקים ללא חור באמצע. בין אם נשארתם נאמנים למקור האיטלקי ובין אם אתם מחסידי הכינוי ספגטי, נדמה שאין כמו מנה של מקרוני או למעשה ספגטי ברוטב עגבניות, דווקא הכי פשוט - עם שום ושמן זית, אולי קצת גבינה מגוררת מעל - בשביל ארוחה ביתית טובה. בזמן שכל אחד חושב שדווקא רוטב עשיר וכבד הוא ההוכחה למיומנות קולינרית במטבח - לטעמנו - מי שיודע להתקין מנה הגונה של מקרוני ברוטב עגבניות דווקא הוא יודע את העבודה. בגלל חיבתנו העזה הן לזה והן לזה, אספנו למורת רוחם של הטהרנים - גם את המתכונים שמכנים בטעות את הספגטי מקרוני והנה הם לפניכם, ספגטי ומקרוני בהופעה משותפת. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ