מתכונים עם פירות יבשים, לא רק בט"ו בשבט

בסלטים או במנות ראשונות, עם בשר או עם דגים וכמובן שבמאפים ובקינוחים: מתכונים עם פירות יבשים שתרצו לאכול לא רק בט"ו בשבט

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגיות פירות יבשיםצילום: מוטי מילרוד

לא ברור מה קרה בשנים האחרונות עם ט"ו בשבט. איך הפך אחד החגים הירוקים בלוח השנה העברי שנועד לחגוג את שפעת הארץ, בו הרבינו לאכול פירות יבשים (או מיובשים) משבעת המינים בהם בורכה ארץ ישראל, לאירוע בלתי זכיר בעליל? אם מוסיפים חטא על פשע, מספיק מבט אחד בתוויות כדי לגלות שמרבית הפירות המיובשים מקורם ובכן - בחו"ל.

אך אם לא ניתן לעובדות להפריע לנו בחגיגות - פירות יבשים הם חומרי גלם שנועדו במיוחד לשחק איתם באוכל – להוסיף, להוציא ולשנות, לפי גחמות משתנות ולפי העדפות אישיות. במנות מלוחות הם נותנים מגע מתקתק ובקינוחים הם בכלל לוקחים את כל העסק לכיוון יותר מקומי ושורשי.

אז מה אפשר לעשות עם פירות מיובשים? קציצות, מאפים, תבשילים, קדרות, סלטים וכמובן - מאפים, לחמים ואין סוף קינוחים. לעוגות פירות יבשים של ט"ו בשבט הקדשנו מדור נפרד - כי קלאסיקה זו קלאסיקה. הנה כמה הצעות טעימות שמתאימות גם למזג האוויר החורפי שעומד להתרגש עלינו, איך לא - דווקא בט"ו בשבט.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ