מתכונים עם פירות יבשים לסוף שבוע חורפי

בסלטים או במנות ראשונות, עם בשר או עם דגים וכמובן שבקינוחים: כל המתכונים עם פירות יבשים שתרצו לאכול לא רק בט"ו בשבט

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגיות פירות יבשים
עוגיות פירות יבשיםצילום: מוטי מילרוד
רותם מימון

לא ברור מה קרה בשנים האחרונות עם ט"ו בשבט. איך הפך מאחד החגים הירוקים שנועדו לחגוג את שפעת הארץ, בו הרבינו לאכול פירות יבשים (או מיובשים) משבעת המינים בהם בורכה ארץ ישראל, לאירוע בלתי זכיר בעליל? אם מוסיפים חטא על פשע, מספיק מבט אחד בתוויות כדי לגלות שמרבית הפירות המיובשים מקורם ובכן - בחו"ל. אך אם לא ניתן לעובדות להפריע לנו בחגיגות - פירות יבשים הם חומרי גלם שנועדו במיוחד לשחק איתם באוכל – להוסיף, להוציא ולשנות, לפי גחמות משתנות ולפי העדפות אישיות. במנות מלוחות הם נותנים מגע מתקתק ובקינוחים הם בכלל לוקחים את כל העסק לכיוון יותר מקומי ושורשי. אז מה אפשר לעשות עם פירות מיובשים? קציצות, מאפים, תבשילים, קדרות, סלטים וכמובן - אין סוף קינוחים. הנה כמה הצעות טעימות שמתאימות גם לסוף השבוע הסוער שעומד להתרגש עלינו. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ