מה עושים עם שאריות האוכל משבת?

נשארו לכם קצת אורז, שניצלים, חלות או ירקות משלל ארוחות סוף השבוע? אל תיזרקו - אפשר להכין מהם מטעמים נפלאים

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
קוטג'־פאי עם כרישה
רותם מימון
רותם מימון

יש אנשים שלא מוכנים לאכול משהו שעבר לילה במקרר. מבחינתם אוכל טרי זה הכל. וכך, מדי יום ראשון מוצאים את דרכם אל הפח סירים שלמים שלא נאכלו משלל ארוחות סוף השבוע. לא חבל לזרוק? מעבר לעובדה שישנם תבשילים שדווקא הופכים לטעימים יותר אחרי יום במקרר, הדרך הפשוטה היא כמובן לחמם ולאכול את השאריות מאתמול ככה, כמו שהן, אבל אפשר גם להפשיל שרוולים ולתת דרור ליצירתיות. ליצור יש חדש מהיש הקיים ולהשתמש במנות שהכנתם כבר כחומר גלם למנה הבאה. בישול מחודש משאריות מאפשר להגיד שלום לדיוק, להיות חופשיים ומשוחררים במטבח, לאלתר זה שם המשחק. זה הזמן להיות יצירתיים, ועל כן להתענג פי כמה על התוצאה הסופית. אבל מעבר לכל זה, הפעולה החשובה מכל בבישול שאריות היא ההצלה של מזון יקר מלהיזרק לפח. ואין משהו ששנוא עלינו יותר מאשר בזבוז מזון. בעידן השפע, הכי קל להשליך את האוכל מאתמול לפח ולהכין אחד חדש וטרי, אבל לא כואב הלב? אם אתם איתנו בעניין ולא מוכנים להשליך לפח אורז שנשאר מארוחת סוף השבוע, כמו גם שניצל, חלות, עוף או בשר ואפילו עוגה בחושה שהתייבשה - הגעתם למקום הנכון. הנה כל ההצעות שלנו שכדאי לשמור, בכל מובן שהוא. למתכונים מומלצים נוספים

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ