מהמלוח למתוק: כל הדרכים להכין כנאפה ביתי

הישראלים פתאום מאוהבים בכנאפה שתמיד היתה פה. מעבר לשערות קדאיף נדמה שאין גבול למשחקים בכנאפה ופתאום צצות להן גם גרסאות מלוחות לקינוח. אז איך תכינו כנאפה ביתי מושלם? הנה התשובות

כנאפה עם תמרים לחים ורוקפור
כנאפה עם תמרים לחים ורוקפורצילום: דורעם גונט
רותם מימון
רותם מימון

הרבה לפני שהמציאו לנו את הפנקייק, היה זה הכנאפה מעוגות המחבת הראשונות בהיסטוריה. מבלי להיכנס לוויכוח על אותנטיות וניכוס, עד המאה ה-13 כשציינו את הכונאפה בשפה הערבית, אמרו גם קדאיף בטורקית, ובפועל התכוונו לקינוח שנעשה במחבת מבלילה של קמח ושמרים ממולאת באגוזים וטבולה בסירופ סוכר ומי ורדים. אם זה נשמע לכם מוכר, סביר להניח שהקטאייף הוא בן דמותה של אותה עוגת מחבת. אז כיצד נולדה הכנאפה המוכרת לנו עם שערות הקדאיף? לפי עדויות היסטוריות מהמאה ה-14 את הבלילה החליפו אטריות דקיקות, אבל כל היתר נשמר - המחבת, הסירופ ומי הוורדים. בעולמנו או ליתר דיוק בזמננו - קמו שפים והחליטו לקחת את הקינוח ולהתחיל לשחק איתו. יש שיטענו שכבר איבדנו מהאותנטיות ויש מי שיגיד שזה כל היופי באוכל - האבולוציה. היכולת לקחת מתכון ולתת לו נימה אישית אחרת, לשנות אותו לפי רוח התקופה וחומרי הגלם שלה. הנה כמה וכמה פרשנויות לכנאפה.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ