מה עושים עם בורגול? 16 מתכונים מומלצים

מקציצות ועד סלטים ותבשילים (והכל צמחוני): הגיע הזמן להוסיף את הבורגול לאוכל שלכם

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טאבולה גלילי (וטאבולה יפני מאחוריו). מקורו של סלט הטאבולה במטבח הסורי־לבנוני
טאבולה גלילי (וטאבולה יפני מאחוריו). מקורו של סלט הטאבולה במטבח הסורי־לבנוניצילום: דן פרץ
רותם מימון

פעם, שמרו את גרעיני החיטה באסמים ואת חלקם שברו, בישלו ושוב ייבשו בשמש, על מנת להקל את הכנת התבשילים בחורף. בפי הערבים נקראת החיטה הזאת בורגול, ובעברית ריפוׄת, ואין טובה ממנה להכנת תבשילים, מרקים וסלטים - צמחוניים כולם, והיא יכולה להחזיק על גבה את הארוחה, ממש כמו תוספות ראויות ודומות לה - הלחם, האורז או תפוחי האדמה. הבורגול הדק משמש להכנת קובה וסלט טאבולה, הבורגול הגס לתבשילים כמו מג'דרה וזה בדיוק מה שנבשל ממנה השבוע: תבשילים כמו שולבטו למשל או המג'דרה ואפילו קציצות. מצד שני, הבורגול עשוי לככב בסלטים מרעננים שהמוכר מתוכם הוא הטאבולה כמובן. יצור כלאיים מעניין בין סלט לתבשיל הוא הקובנייה הטבעונית, שכדאי לנסות להכין אותה. לכבוד יום שני ללא בשר, הנה 16 מתכונים צמחוניים וטבעוניים עם בורגול. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ