מה עושים עם בורגול? 28 מתכונים מומלצים

ממרקים, דרך קציצות וקובה ועד סלטים ותבשילים (והכל צמחוני וטבעוני): הגיע הזמן להוסיף בורגול לאוכל שלכם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טאבולה גלילי (וטאבולה יפני מאחוריו). מקורו של סלט הטאבולה במטבח הסורי־לבנוני
טאבולה גלילי (וטאבולה יפני מאחוריו). מקורו של סלט הטאבולה במטבח הסורי־לבנוניצילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון

בימי קדם נהגו לשמור את גרעיני החיטה באסמים ואת חלקם שברו, בישלו ושוב ייבשו בשמש, על מנת להקל את הכנת התבשילים בחורף. בפי הערבים נקראת החיטה הזאת בורגול, ובעברית ריפוׄת, ואין טובה ממנה להכנת תבשילים, מרקים וסלטים - צמחוניים כולם, והיא יכולה להחזיק על גבה את הארוחה, ממש כמו תוספות ראויות ודומות לה - הלחם, האורז או תפוחי האדמה.

הבורגול הדק מתאים יותר להכנת קובה וסלט טאבולה, הבורגול הגס לתבשילים כמו מג'דרה וזה בדיוק מה שנבשל ממנה השבוע: תבשילים כמו שולבטו או המג'דרה, קובה ואפילו קציצות. מצד שני, הבורגול עשוי לככב בסלטים מרעננים שהמוכר מתוכם הוא הטאבולה כמובן. יצור כלאיים מעניין בין סלט לתבשיל הוא הקובנייה הטבעונית, שכדאי לנסות להכין אותה. לכבוד יום שני ללא בשר, הנה 28 מתכונים צמחוניים וטבעוניים עם בורגול.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ