20 דרכים להכין בורקס ביתי

עם גבינת פטה או עם חצילים, עם בשר טחון או טבעוני, מהיר וקל או מורכב ומתוחכם, עם בצק פריך, עלים או פילו: הגיע הזמן לעשות תיקון לאחד המאפים המושמצים ביותר כאן - הבורקס

בורקס ביתי
יותר בריא מלקנות. הבורקס הביתי שליצילום: דורעם גונט
רותם מימון
רותם מימון

אלו ימי הבורקס האחרונים. עם תום הקורונה כבר לא נוכל לאפשר לעצמנו את השחיתות הנפלאה הזאת. אבל לא פשוט להיות בורקס בימינו. אנשי הבריאות מחרימים אותך בתואנות מוצדקות של פצצה קלורית ושימוש יתר במרגרינות ושומני טראנס. גרוע מזה, אין מאכל שמזוהה יותר ממנו עם ישיבות סיעה ופוליטיקאים שנוגסים בו בכל רגע נתון. אנחנו כאן כדי לתקן במעט את הדימוי, כי אחרי הכל - אין מתאים מבורקס לארוחת בוקר (ולא רק של שבת) או כמנה ראשונה מעניינת בארוחת ערב. כפי שמיד תראו, בורקס ניתן להכין בשלל דרכים שביניהן לא תמיד נראה שיש דמיון - בצק עלים, פריך או פילו. אך מעבר לבצק תנאי הכרחי לבורקס הוא המילוי: עם תרד או עם גבינות, עם חצילים או עם בשר טחון, פטריות כמו פעם או מילויים עדכניים יותר, בצק הבורקס יכול להכיל בתוכו כמעט כל מילוי שאוהבים. עם השנים נוספו לא מעט קיצורי דרך לבורקס, אבל אם תרצו מעט להשקיע - עשו זאת עם הכנה של בצק ביתי מראשיתו ועם מילוי קצת יותר מושקע. מי שמחפש בכל זאת את קיצור הדרך האולטימטיבי, יכול לקפוץ הישר לסוף - לגרסה האחרונה לבורקס, עם נייר אורז. לא בטוח שהטהרנים יסכימו לקרוא לזה בכלל בורקס, אבל התנאי ההכרחי נשמר - סוג של בצק עם מילוי בתוכו. כך או אחרת, הנה הבורקס שלא תרצו להפסיק לאכול. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ