מה עושים עם ירקות שורש? 26 מתכונים חורפיים

במרקים, בסלטים או בקדרות, בלביבה או בשקשוקה - רק מתכונים שמחמיאים לשורשים

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שקשוקה סלק של אחת העם
צילום: שרית גופן

החורף הוא שעתם היפה של ירקות השורש. גם אם אין גשם היום - אל תתנו לשמש השקרנית להטעות אתכם - קר בחוץ. וכשקר בחוץ מה יכול לחמם יותר מאשר ירקות שורש? זוהי הסיבה שהחלטנו להקדיש את מקבץ המתכונים של היום לכבודם, דרך שלל מנות יצירתיות ומגוונות שאפשר להתקין מהם. בין המתכונים: שני מרקים מפתיעים או סלטי שורשים (לא כמו של כולם), ירקות שורש כבושים או חומוס שורשים ושקדים שהוא מנה שנאה לטבול בה; ספרינג רול טבעוני או שקשוקת סלק ססגונית; שלושה מתכונים עם גזר שיהפכו אותו מירק סתמי לכאורה לכוכב של הצלחת או מנות מפתות עם לפת שינכיחו את העובדה כי פעם הייתה מאכל של האצולה; ספגטי עם ירקות שורש, או תבשיל עדשים ושורשים; דג ברוטב לפת מתוקה, לביבות סלק וכך סתם - כי זה תמיד טעים - ירקות שורש צלויים.
למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ