מתכונים לסוף שבוע חורפי

החזאים הודיעו על גשם ושבת קרירה? תירוץ מעולה להיכנס למטבח, להדליק תנורים ולהתחיל לבשל. קדרות, מרקים וקינוחים מושחתים: הנה הרעיונות שלנו

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
חמין פרסי
חמין פרסיצילום: אורן זיו
רותם מימון

החזאים הודיעו על שבת קרירה וגשומה לפרקים ובשבילנו זה תירוץ מעולה לא לצאת מהבית, לשחרר כפתור בחגורה ולהתחיל לבשל. עם הילדים נאפה חלות ביתיות פשוטות ומוצלחות ולגדולים יותר - חמין או תבשילים. נתחיל עם סלטים חורפיים, כי אמנם די קריר והגוף דורש חימום מיידי, אבל בגזרת הירקות תגלו פה הפתעות טעימות, רמז: סלט אשכולית וכרובית. אם הלכתם על חמין תגלו את החמין הפרסי של השפית איילת לטוביץ' וזה שונה מכל מה שאכלתם עד כה. ובתבשילים? תבשילי בשר מכל קצוות עולם - אחד מזכיר את מטבחי מזרח אסיה, השני איטלקי, השלישי צפון אפריקאי והרביעי - פרסי. בקיצור, קיבוץ גלויות אמיתי במטבח. נצלו את עונת הגזרים הצבעוניים והמירו את תפוחי האדמה בתנור בהם, לא תצטערו. נציע גם להכין את הרביולי של פיאמונטה שתסיימו בביס אחד, ומה לקינוח? כמובן - עוגת גבינה באסקית לתפארת, עוגת תפוחים מתבקשת או עוגת גזר ממכרת, עוגת שמרים עם חלבה או נוטלה, לפי בחירתכם - או חיתוכיות מושחתות וכיפיות, הכי לא אנינות אבל כל כך טעימות. שיהיה סוף שבוע חמים. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ