חמין: 22 מתכונים מעולים לסוף שבוע חורפי

מהצ'ולנט של אייל שני, דרך טבית או סחינה, עם ממולאים, חיטה או מקרוני ובנוסח הודי ויש אפילו טבעוני - אוסף מתכונים לחמין המושלם

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סיר וצלחת עם חמין מרוקאי
רותם מימון
רותם מימון

אין קלישאה חורפית חמימה ונעימה כמו העמדת סיר חמין כשבחוץ מעונן או פחות מעשרים מעלות. חמין, ריבוי של המילה "חם" בלשון חז"ל, שומר על משמעות זו בשלל גרסותיו ובשפות השונות, למשל ביידיש, טשאלנט (או טשולנט או צ'ולנט) או בערבית, סחינה או טבית. בנוסף לדמיון במשמעות ("חמין" מתייחס ל"חום" וכו') הוא גם מעין שם גנרי למגוון קדירות המבעבעות בבישול ארוך על מקור חום נמוך יחסית, לקראת השבת, עד שמתקבלת אותה יציקה חומה ואהובה, עשויה לרוב עם קטניות, בשר, עוף, תפוחי אדמה וחיטה.

החורף מכה? קר וגשום בחוץ והשבת מתקרבת? סיבות נהדרות להוציא את הסיר הכי גדול שלכם, לפשפש במתכונים ולהתקין חמין. את מלאכת החיפוש חסכנו לכם, וקיבצנו נבחרת נהדרת של שלל חמין. ראשית, נמליץ להתחיל עם הטיפים לחמין של אייל שני (שידוע גם כ"עונג שבת") - אחרי הקריאה - כבר לא תצטרכו באמת מתכון, אלא רק להבין את הקונספט. ואם בכל זאת תצטרכו מתכון, אז גם לנירה רוסו יש עצות לחמין לבשלנים מתחילים, שיוריד את הפאניקה מהרכבת המנה. יש גם חמין בטעם של פעם, ממש כמו של סבתא; או שלל גרסאות עדתיות כחמין מרוקאי או עיראקי (טבית), בוכרי, הודי או מזרח אירופאי; חמין טבעוני או חמין עשיר עם עצמות ובשר, חמין חיטה של הדיי עפאים או בגרסת מקרוני ואיך אפשר בלי גרסאות השפים שעשו טוויסט על המנה הכי קלאסית במטבח היהודי. למתכונים מומלצים נוספים

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ