איך להפסיק לפחד ולהתחיל לאכול כוסמת

בפודינג צ'יה או באטריות סובה, בקציצות, בעגבניות, בקרקרים ואפילו בהמבורגר - כל המתכונים שאפשר להכין עם כוסמת, למרות השם הרע (והריח, לכאורה) שדבק בה

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
המבורגר אטריות סובה (כוסמת)
רוני קשמין
רוני קשמין

מסורת "יום שני ללא בשר" מוקדשת השבוע לכוסמת, ידועה גם כ"קאשה" ואומנם פופולרית מאוד בסין וברוסיה אבל כאן שמה והמוניטין שלה די מוכפשים, אולי בשל הריח הטיפוסי שלה שקנה לו סולדים רבים ("ריח של כלב רטוב", יגידו המלעיזים). למרות הללו, הכוסמת חווה התאוששות הדרגתית בדימויה, אפשר שבזכות ערכיה התזונתיים הרבים ועצם היותה נטולת גלוטן, מה שמקנה לה ערך מוסף על פני קטניות ודגנים דוגמת גריסי הפנינה או הכוסמין. בהקשר זה, אולי זה הזמן לחדד כי הדמיון בין הכוסמין לכוסמת מתקיים במצלול בלבד, והם לא בני אותה משפחה או בעלי קשר בוטני כלשהו, כפי שנהוג להאמין. בעוד שהכוסמין הוא בן משפחת הדגניים, מכיל גלוטן ומשמש בעיקר לאפייה; הכוסמת כאמור, לא מכילה גלוטן והיא נמנית עם משפחת הארכוביתיים, לצד הרברבר (ריבס או רוברב) או החומעה, ויש לה שימושים מגוונים, את זה מיד נבקש להוכיח. בין המתכונים: פודינג צ'יה משובץ מזונות-על עם גרנולה עשויה כוסמת של אומינה קדמי שהוא ארוחת בוקר לאלופים; סלט אטריות סובה (עשויות כוסמת) עם רוטב סויה דאשי ושעועית אזוקי, שיוצרים יחד מנה מזינה ובריאה; קרקרים של קינואה, טף וכוסמת ללא גלוטן, שהם טעימים וממכרים כמו שהם בריאים; עגבניות ממולאות כוסמת עם זיתים, עשבי תיבול ומוצרלה שזו מנה שכוללת את רוב חומצות האמינו הנחוצות ועשירה בברזל, בסיבים תזונתיים, באבץ ובסלניום; תבשיל כוסמת מצטיין של השף גל ברזילי שמוכיח שאפשר לבשל כוסמת גם בלי ריח (וכמה טעים זה יוצא); ואפילו המבורגר טבעוני עשוי אטריות סובה שהוא מעין אינטרפרטציה אסיאסתית לפשטידת פסטה, בלחמנייה. בקיצור, כל הקסמים שאפשר לעשות עם כוסמת, ועל הדרך להוכיח שהשד לא כל כך נורא. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ