אני עלה חדש: רק מתכונים עם בצק עלים

מסמוסה, דרך ספיחה ועד גאלט, נפוליאון או קרם שניט - כל המנות שבצק עלים הולם אותן מאוד

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הסמוסה הבוכרית
הסמוסה הבוכרית של עמרי פולקצילום: עמרי פולק
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין

את אסופת מתכוני היום הקדשנו הפעם לבצק העלים, יש מי שילעיזו בטענה שהוא נחות מבצקים אחרים, שהלוא הוא עשוי עלים-עלים ולא אחיד כמו בצק הפילו או פריך כמו הבצק הפריך אבל זוהי גם עוצמתו. בצק העלים העדין, הזהוב ועשוי השכבות מוזכר כבר ספרי בישול מהתקופה הרומית ומימי הביניים, אבל היו אלה הצרפתים, כדרכי הצרפתים, ששיכללו את אופן הכנתו והפכו אותו לפאר היצירה הקולינרית. במאה ה-17 כבר נטמע בצק העלים כחלק בלתי נפרד מהמטבח הצרפתי העילי, ומשם הגיע הבצק ומגוון המאפים שנוצרו ממנו למטבחים של רמי המעלה בעולם המערבי. לכבודו קיבצנו הפעם רק מתכונים עם בצק עלים. כיום, כשאפשר לקנות בצק עלים מוכן - העבודה עליו פשוטה בהרבה ואין גבול לדברים שאפשר להכין ממנו. בין המתכונים שתמצאו פה חזרנו בכל זאת אל המדריכים להכנת בצק עלים, שלב אחר שלב, כולל הסברים, רקע וטיפים; ולמי שרוצה קיצורי דרך - מקלות פריכים של בצק עלים עם בייקון וטוגראשי (תערובת תבלינים יפנית); ספיחה, הגרסה הסורית למאפה של בצק פתוח עם בשר טחון שהיא קלה להכנה, טעימה מאוד ואהובה במיוחד על ילדים או סמוסה, הגרסה הבוכרית לבורקס עם בשר שבשידוך הנכון בין בצק, תבלינים ובשר יוצרת ביס מושלם; בורקס ארטישוק ירושלמי וגבינת עזים או מאפה עם בולגרית ועירית; ולקינוח, קרם שניט בקרם קוקוס; גאלט אגסים ביין ממולאים במרציפן על ריבת שזיפים שחורים של לימור לניאדו תירוש; או עוגת נפוליאון של קרן קדוש למתקדמים. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ